Alman turistte Soylu korkusu: Tatil satışı yarıya yarıya düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Alman turistlerle ilgili sözlerinin ardından Türkiye'ye tatile gelmek isteyen Alman turist sayısında düşüş yaşanıyor. Günde 1000 olan tatil paketi sayısının 300-500'e düştüğü belirtildi.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 12:44
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Almanya’da terör örgütü toplantılarına katılıp tatil için Türkiye’ye gelenlerin tutuklanacakları’ yönündeki sözleri ve Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını güncellemesinin ardından, Türkiye’den tatil satın alan Alman turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Türkiye’den tatil Almanların sayısının yarı yarıya azaldığı belirtildi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, 6-10 Mart tarihleri arasındaki Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) “Türkiye’ye giderseniz tutuklanırsınız” algısının oluştuğunu, tur operatörleri Türkiye’ye günde 1000 tatil paketi satarken bu sayının 300-500 arasına düştüğünü söyledi.

Reuters’a konuşan Bayındır, “Türkiye’ye giderseniz tutuklanırsınız’ algısı oluştu. Fuar sırasında bu olumsuz algıyı yumuşatmaya çalıştık. İyi giden işler bozuldu. Bazı tur operatörleri, satışlarının düştüğünü söyledi” dedi.

Almanlar, Rus vatandaşlarının ardından Türkiye’yi ziyaret eden en büyük turist grubunu oluşturuyor. 2018 yılında Türkiye’ye 40 milyon turist gelmişti; bu kişilerin 4.5 milyonu Alman’dı.

 SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti: “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.”

Alman Dışişleri de bu sözlere tepki olarak Türkiye’ye seyahat uyarısını güncellemiş, yeni uyarıda Alman vatandaşlarının ‘Almanya içinde hoşgörülecek ama Türk yetkililer tarafından hoş karşılanmayabilecek fikirleri nedeniyle tutuklanma riski ile karşı karşıya bulunduğu’ belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler