ÇHD'lilerin davasında gerginlik! Avukatlar duruşma salonundan çıkarıldı

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu, 6’sı tutuksuz, 8’i hakkında da yakalama kararı bulunan 20 avukatın “Terör örgütü üyeliği” ve “Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Reddi hakim talebinde bulunduğu sırada mahkeme heyeti ve sanık avukatlar arasında tartışma yaşandı. Heyet önce sanık avukatları daha sonra ise avukatları duruşma salonundan dışarı çıkardı.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 14:33
Abone Ol google-news

 

 

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonlarında görülen duruşmada avukatlar reddi hâkim talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan Selçuk Kozağaçlı, “Kişisel olarak hiçbir problemim yok, sizinle tanıştığıma çok memnunum çünkü sizi birisi anlatsa, gözümle görmesem inanmazdım. Karşılıklı biz hiçbir şey değiliz, arkadaş değiliz, meslektaş değiliz. Kişisel olarak size hiçbir şey demeyeceğim ancak siz suç işliyorsunuz” dedi. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu davasında yargılanan bir grup yargıç, savcı, adli kolluk hakkında önceki gün hüküm kurulduğunu anımsatan Kozağaçlı, “Bu grubun adı 17-25 Aralık grubu. Sizin dosyanızın yüzde 50’sini oluşturan evrak kısmını hazırlayanlar. Şimdi o yargıçlar yan komşum. Onlardan bir tanesi dedi ki: ‘Selçuk Bey, sen benim hakkımda hep kötü düşünürdün, bunlar daha kötü değil mi?’ Ben de hayır, hepiniz hep aynısınız, sadece kürsüde değilsiniz diyerek ona cevap verdim” diye konuştu. Mahkeme heyetine seslenen Kozağaçlı, “Devletin erklerinden birine mensup olduğunuzu görüyorum. Sadece sizi değil, temsil ettiğiniz her şeyi reddediyorum” dedi. Bunun üzerine Kozağaçlı’nın önce mikrofonu kapatıldı. Daha sonra duruşma salonundan dışarı çıkarılmasına karar verildi. Kozağaçlı’nın koluna giren jandarma onu ve diğer tutuklu sanıkları dışarı çıkarırken salonda “ÇHD susmadı susmayacak” sloganı atıldı. Mahkeme sanıkların ardından avukatlarında duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

Avukat hakkında suç duyurusu

Salonda tutuklu sanıklar ve avukatlar olmadan kararını açıklayan mahkeme, duruşmanın bugün kaldığı yerden devam etmesine ve sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınacağını ifade etti. Ayrıca avukat Bahattin Özdemir hakkında mahkeme başkanına hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusu yapılmasına hükmedildi. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler