İzmir'de 250 polisle okul baskını: AKP'li eski başkan da gözaltında

İzmir'de Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen eğitim kurumlarına 250 polisle baskın yapıldı. Okullarındaki eğitimi sürdürmek için sahte "yangın ruhsatları" düzenledikleri ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 15:51
Abone Ol google-news

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı özel okullarda sahtecilik bilgisi üzerine, araştırma yaptı. Cumhuriyet Savcısı Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasıyla, polis bu sabah gözaltına işlemine başladı.

20 KİŞİNİN GÖZALTINA ALINMASI İSTENDİ

Özel okulların yöneticileri ile bağlı bulundukları şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasındaki gözaltına alınması istenen kişi sayısının 20 olduğu belirtildi.

Gözaltındaki şüphelilerin, okullarındaki eğitimin sürmesi için belediyelerden alamadıkları ’yangın ruhsatlarının’ sahtelerini düzenledikleri ileri sürüldü. Bunun yanı sıra yine ailelerden normal ücretlerden başka, yardım adı altında para topladıkları da iddialar arasında yer aldı.

ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN DA GÖZALTINDA

Polisin yaptığı inceleme sürerken, 11 okulun yangın ruhsatının sahte olduğu öne sürüldü.

Öte yandan gözaltına alınan aralarında AKP eski Karabağlar İlçe Başkanı O.S., işadamı Z.M.Ç. ile okul ve şirket yöneticileri B.A., A.Ş., A.K., S.K., Z.B., M.T. ve M.D.’nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler