Turkcell'de eksen kayması: Özgür Kız'dan Ensar Vakfı'na

2000'lerin başında "Özgür Kız" reklamıyla popüler olan Turkcell, bugünlerde çocuk istismarı skandalıyla adı anılan Ensar Vakfı'nın düzenlediği yarışmalara sponsor olmakla meşgul.

Yayınlanma: 16.03.2016 - 19:32
Abone Ol google-news

Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplar Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişiler tarafından kiralanan evlerde öğretmenlik yapan kişinin, 45 erkek çocuğunu istismar ettiği iddia edilmişti. Çocuklardan 8'inin ailesi şikayetçi olunca, doktor raporuyla da istismar belgelenmiş, 54 yaşındaki öğretmen tutuklanmıştı.


Turkcell "Akcell" oldu...5 AKP'li geldi 8 yönetici gitti

Evlerinde çocuklara tecavüz olaylarının yaşanması nedeniyle büyük tepki toplayan ve kapatılması çin imza kampanyaları düzenlenen Ensar Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte düzenlediği "Türkiye Değer Ödülleri" yarışmasına, Turkcell'in sponsor olması dikkat çekti.

Turkcell yönetimine özellikle sosyal medyada tepki yağdı.

Ensar Vakfı'yla anılan tecavüz skandalına 350 yıl hapis istemi

2013'te Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) aracılığıyla şirkete müdahale eden AKP, ‘bağımsız üye’ atamaları adı altında AKP kadrolarını üst düzey görevlere getirdi. KİT'lerin ve kamu payı olan şirketlerinin yönetimine yüksek maaşlarla kendi kadrolarını yerleştiren hükümet, bu dönemde Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de Ahmet Akça'yı atadı. Akça aynı zamanda Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürütüyordu.

ÖZGÜR KIZ'DAN TECAVÜZLE ANILAN ENSAR VAKFI'NA

Teknoloji şirketi Turkcell, 2002 yılında hazırladığı "Hazır Kart" reklam filmiyle gündeme gelmişti.

Reklamda "Özgür kız"ı oynayan kadın, şehirlerarası yolculuklar yapıyor, sırt çantasıyla tek başına ülkeyi geziyor, "ben özgürüm" dediği bir şarkı söylüyordu. "Özgür kız" reklam serisi bir süre devam etmiş, reklamda rol alan müzisyen Nil Karaibrahimgil de popüler bir figür olmuştu.

Turkcell Özgür Kız'ı unuttu

Çocuk istismarıyla gündeme gelen bir derneğe sponsor olmaktan çekinmeyen Turkcell, olayın ardından tutumunu gözden geçirmedi. Şirket, durumu haberleştiren ve tecavüzü gün yüzüne çıkaran gazetecileri "fasık" olarak niteleyen Ensar Vakfı'nın "Türkiye Değer Ödülleri" yarışmasına sponsor olmayı sürdürdü.

Turkcell açıklama yapmadı

Turkcell, basın danışmanlığı, haberle ilgili yapılacak bir açıklama olmadığını, kendilerinin ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği)'ne de sponsor olduklarını hatırlattı.

ÇYDD: Sadece eski burslar sürüyor

ÇYDD yetkililerine, Turkcell'in "Kardelenler" projesine desteklerinin olup olmadığını sorduk. Yetkililer, "Sadece eskiden kalan birkaç öğrenciye desteklerinin sürdüğünü" söyledi. O çocuklarında önümüzdeki yıl liseyi bitireceğini belirten ÇYDD yetkilileri, yeni hiç bir çocuğa Turkcell'in sponsor olmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler