Diziler klip oldu

Televizyon dizisi oyuncuları dünden bugüne söyledikleri birçok şarkı ve türküyle müzik piyasasına yön veriyor.

Yayınlanma: 05.05.2016 - 17:23
Abone Ol google-news

Oyunculuktaki yetenekleriyle büyük hayran kitlelerine ulaşan Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Fahriye Evcen, Olgun Şimşek, Gürkan Uygun gibi isimler sesleriyle de parmak ısırtıyorlar. Son on yılda çekilen tüm dizilerde unutulmaya yüz tutmuş türküler yeniden keşfedilirken zor durumda olan müzik piyasası da bu sayede nefes alır hale geldi. Öyle ki dizilerin eğlenceli ve dramatik sahneleri en profesyonel kliplerle bile yarıştırılmaya başlandı. Bu furyayı ilk başlatanlardan biri olan Olgun Şimşek ‘Üflediler Söndüm’ türküsüyle aylarca konuşulmuştu. Daha sonra ise Kenan İmirzalıoğlu Ezel dizisinde “Karadır Kaşların” yorumu ile büyük ses getirdi. Yine on yıldır devam eden Kurtlar Vadisi’nin Memati’si de “Bu Şehir Girdap Gülüm” ile hayran kitlesini çoğalttı. Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un Kuzey Güney dizisinde hayranları şok eden çıkışı hâlâ konuşuluyor.

Dizide birden saz çalmaya başlayan Tatlıtuğ, “Saçlarını Yol Getir” türküsüne adeta yeniden can verdi. Bu örnekler müzik piyasasını adeta yeniden şekillendirirken artık oyuncu kökenli şarkıcılar kavramını da sektör literatürüne sokmayı başardılar.

Dizilerde trend olan bu akımda doğal olarak sosyal medyanın da etkisi büyük. Çünkü dizilerde söylenen her şarkı anında paylaşım sitelerine düşüyor ve milyonlar tarafından indiriliyor.

Bergüzar Korel'den albüm

Dizilerin aranan oyuncusu Bergüzar Korel de sesiyle dikkat çeken bir başka oyuncu. Korel, gelirini hayır kurumlarına bağışlayacağı albümünde Sezen Aksu’nun müzik dünyasına kazandırdığı 12 şarkıyı kendine has yorumuyla seslendirecek.

Şarkılarla anılıyorlar

Sesleriyle milyonları kendilerine hayran bırakan diğer oyuncular ve kendileriyle özdeşleşen bazı şarkıları şöyle:

Fırat Tanış: Mamak Türküsü

Halit Ergenç: Mazi Kalbimde Yaradır

Mert Fırat: Biraz Unutmak İçin

Demet Evgar: Bir Çapkına Yangınım

Tuba Büyüküstün: Sensiz Yıllar

Şebnem Bozuklu: Yanarım

Serenay Sarıkaya: Tek Başına

Cem Yılmaz: Heyde

Fehriye Evcen: Görünce Âşık Oldum


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler