Mezunlardan 'Hacettepe Tıp’ta içkili havuz partisi' haberine sert tepki

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fatesi mezunları, Yeni Akit gazetesinin "Hacettepe Tıp’ta içkili havuz partisi" başlıklı habere tepki göstererek "Üniversitemize beslenen kin'in bir mezuniyet etkinliği altında kusulmasıdır" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 04.07.2016 - 11:31
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fatesi mezunları, 3 Temmuz'da Yenini Akit gazetesinde yayımlanan, öğrenci ve öğretmenlerin "Ramazan ayında alkol kullananlar" şeklinde hedef gösterildiği "Hacettepe Tıp’ta içkili havuz partisi" başlıklı haberine tepki gösterdi. 

Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi 2016 mezunlarının açıklaması şöyle: 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016 mezunları olarak söze,söyleyeceğimiz her kelimeden önce,tüm derdi,gayesi; gazetesine sadece 5 kuruş fazla kazandırabilmek olan bir gazeteci(!)'nin haberine reyting amaçlı malzeme yapılan;Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizden özür dileyerek başlamak isteriz.Bu özür,şehit olmuş insanlarımızı rant peşinde gözünü kırpmadan kullanan,haberi sadece 10 kere daha fazla okunabilsin diye şehitlerimizi bir habere malzeme yapabilecek kişileri ,hala içimizde barındırdığımız;bahsi geçen kişilere dillerinden düşmeyen ahlaki değerleri veremediğimiz içindir.Mekanınız cennet olsun. Gözünüz arkada kalmasın ki birgün kanla beslenen insanları eğiteceğiz.

Bu açıklamayı yapma sebebimiz, günümüzün gazetecelik ve özgür basın kavramlarının,ilgili haberin yazarında olduğu gibi,muhtemelen domuz avlarında öğrenilmiş olmasından ötürü topluma verilen bilginin kaynağının düzeltilmesini gerekli gördüğümüzdendir. Atılan başlık ve haber içeriği birbirinden tamamen alakasız olmakla birlikte,Üniversitemize beslenen kin'in bir mezuniyet etkinliği altında kusulmasıdır.Çapulculukla,terör örgütlerini beslemekle suçlanan üniversitenin haberinin de havuz partisi başlığı altında verilmesin güzelliğini bu haberi okuyan herkesin görebilmesini isteriz

Hacettepe Üniversitesi mezuniyet programı yaklaşık 1 sene önce belli olan,her günü ve aktivitesi yazılmış,programlanmış bir takvimden oluşmaktadır.Bu sene mezuniyet tarihi olan 27 haziranın ardından 28 haziran tarihli mezuniyet balomuz 44 yıldır olduğu gibi mezuniyetten hemen sonraya planlanmış,etkinlik ayarlamaları yaklaşık 2 ay önceden sonlanmıştır.Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakülteleri olarak hiç bir zaman herhangi bir dini,etnik gruba ayrımcılık,sözlü saldırı,fiziki eylemde bulunmamışızdır.O kadar bulunmamışızdır ki sözü geçen baloda alkol kullanımının hiç olmadığı masalar,farklı etnik,din çatılarından insanlar mevcuttur.Heterojen bir toplumun getirdiği;farklı düşüncedeki ,yaşayıştaki insanların birarada olabildiği;açıkcası medenice,fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı olarak nasıl yaşanabileceğinin örneğini her zaman olduğu gibi mezuniyet etkinliklerimizde de vermişizdir.Havalimani patlamasının olduğu saatlerde balonun hemen hemen sonuna yaklaşılmış olduğu ve bu bilginin bizlere ulaşma süresinin de hesabı katıldığı düşünülürse, bizim 6 yıllık eğitim hayatımızının sonundaki etkinliğimiz boyunca ,hiç şehit haberi almadığımızı belirtmek isteriz.Haber sahibi kişiye yönelteceğimiz soruların cevapsız kalacağını bilsek de yine de sormak isteriz.

1-Tüm doktorların bayramı olan 14 mart tıp bayramı kapsamındaki tıp balomuz,13 mart ankara saldırısından dolayı ertelenmiştir.Acaba kendisinin haberi var mıdır?

2-İlgili gazetecinin,Muhtemelen üzerinden rant sağladıktan sonra hemen unutmuş olduğu vezneciler,ankara,taksim gibi katliamlar mezuniyet törenmizde unutulmamış ve herbiri adına ayrı ayrı pankart açılmıştır.Acaba kendisi bunu haber yapmış mıdır?

3-Bizlerin akademik yetkinlik,insanı bilgi ve hoşgörüsü adına zerre eksikliğini hissetmediğimiz hocalarımızın binde biri kadar ilme,bilme katkısı,saygısı var mıdır?

4-Din,ramazan,ahlak üzerinden rant sağlamayı,haberlerine din'i alet etmeyi ne zamana kadar sürdürecektir?

5-Kişisel fotoğraflarımızın bizlerden izinsiz kullanılmasının yaptırımlarını-sonucunu kabul ediyor mudur?

6-Son olarak ''BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN '' diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hekimleri olarak ahlaksız hekimlere tedavi olmaya gelecek midir? Şayet gelecekse bizler tedaviye hazırız.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler