Rüzgar Çetin'den sonra tartışma yaratacak bir karar da Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e

Metro Holding’in patronu Galip Öztürk hakkında mahkemeden infazın durdurulması ve yeniden yargılanma kararı verildi.

Yayınlanma: 11.10.2016 - 17:00
Abone Ol google-news

İstanbul Beyoğlu'da 16 yıl önce Kuvvet Köseoğlu'un öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Holding’in patronu Galip Öztürk hakkında mahkemeden infazın durdurulması kararı ve yeniden yargılanma kararı verildi. Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin karardan sonra yaptığı açıklamada "Artık, Galip Öztürk'ün Türkiye'ye geri dönmesinin önünde bir engel bulunmuyor" dedi.

İNFAZIN DURDURULMASI KARARI ÇIKTI

Öztürk'ün avukatı, 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına yönelik itiraz başvurusunda bulundu. İtirazı, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, Öztürk'ün avukatının yaptığı itirazına ilişkin kararı bugün verdi. Kararda, 'yargılamanın yenilenmesi' ile birlikte, 'müebbet hapis cezası ile ilgili infazın durdurulması'na yer verildi. Kararda, Öztürk'ün, daha önce Gülen cemaatine yaptığı mali desteği çekmesi nedeni ile 'FETÖ'nün kendisini hedefe koyduğu belirtildi. Öztürk adına verilen dilekçede, 'FETÖ'nün emniyet ve yargıdaki üyelerince Öztürk'ün kurmaca delillerle mahkûm edildiğine yer verildi. Bu savunma kararda da yer aldı. Mahkeme kararında, bu iddiaları destekleyecek delilerin de sunulduğuna işaret edildi.

CİNAYETE AZMETTİRMEKTEN MÜHEBBET

Beyoğlu'nda 1996'da Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesi olayında cinayeti azmettirdiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası Yargıtay 1. Dairesi tarafından 2014 yılında kesinleşen Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk'ün, yeniden yargılanma talebi kabul edildi.

AVUKATLARI ARACILIĞIYLA BAŞVURDU

Galip Öztürk, avukatları aracılığıyla Eylül ayında, müebbet hapis cezasını veren İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak yeniden yargılanma talebinde bulundu.

AVUKATI 'FETÖ' DEDİ

Avukatlar dilekçede, "Galip Öztürk'ün FETÖ/PDY terör örgütüne daha önce verdiği desteği çekmesi üzerine, bu terör örgütünün emniyet ve yargı içinde bulunan mensupları tarafından düzenlenen kurmaca delillerle mahkum edildiğini" ileri sürdü. Mahkemeye bazı deliller sunuldu.

19 AĞIR CEZA TALEBİ REDDETTİ 20'YE GÖNDERDİ..

Talebi değerlendiren 19. Ağır Ceza Mahkemesi, "Talep hakkında karar verilmesine yer olmadığına" karar vererek, talebi bir üst mahkeme olan İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

20 AĞIR CEZA MAHKEMESİ, ÖZTÜRK'ÜN YENİDEN YARGILANMASINA KARAR VERDİ

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların talebini kabul etti. Yeni delillerin ortaya konulmasını gerekçe gösteren mahkeme, infazın durdurularak yargılamanın yenilenmesine karar verdi. Cinayeti azmettirmek suçundan çarptırıldığı müebbet hapis cezası iki yıl önce kesinleşen Galip Öztürk, yurtdışına çıkmıştı.

RÜZGAR ÇETİN'İN TAHLİYESİ DE TARTIŞILMIŞTI

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, 1 polis memurunun şehit olduğu diğerinin ağır yaralandığı olayda “bilinçli taksir” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişti. Verilen tahliye kararı kamuoyunda çok tartışıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler