Ali İsmail Korkmaz 23 yaşına giriyor

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi tarafından, onun düşlerini devam ettirmek için kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı doğum gününde Ali İsmail'i anıyor.

Yayınlanma: 14.03.2017 - 20:39
Abone Ol google-news

Gezi direnişi sırasında öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, doğum gününde kültür sanat etkinleriyle anılacak. Ağabey Gürkan Korkmaz “Ali İsmail’i hüzünle değil umutla anacağız” derken, anne Emel Korkmaz, “Ali İsmail yaşasaydı 23 yaşında ve öğretmenlik yapıyor olacaktı. Biz onun için kurduğumuz vakıfla 52 öğrenciye burs veriyor onların eğitimine katkı sunuyoruz.

Ali İsmail’in düşlerini yaşatmak için ailesi tarfından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen etkinlikler Ali İsmail’in doğum günü olan 18 Mart’ta Ali İsmail Korkmaz ödülü ile başlayacak. İllüstrasyon alanında bu yıl “Özgürlük” temasıyla verilecek ödülün sahibini bulacağı anma gecesinde Aylin Aslım, Fırat Tanış, Teoman Kumbaracıbaşı ve ALİKEV Müzik Topluluğu da sahne alacak. Etkinlik Samandağ Yeni Çarşı Salonunda saat 20.00’de başlayacak.18 Mart ve 19 Mart’ta Defne ve Samandağ ilçelerinde ebru, drama, öykü, kil işleri ve kukla atölyesi ile söyleşiler düzenlenecek.

Umutla anacağız

Ali İsmail’in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail’in kültür, sanat, spor, edebiyat gibi hayatın her alanında olduğunu belirtmek, onun yaşadığını vurgulamak için doğum gününde, sanat ve edebiyat alanında etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de yarışma düzenleyeceğiz. Ve onu hüzünle değil, umutla anacağız. Şarkılar, türküler söyleyecek ve şiirler okuyacağız. Ali İsmail’i sevenleriyle ve sevdiklerimizle, bizi sevenlerle birlikte anacağız” dedi.

Hep yüreğimizde

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ise “Artık kelimeler anlamsız kalıyor. Biz, oğlumuzu, yaşam şekliyle anmaya çalışıyoruz. O hep yüreğimizde. Ali İsmail yaşasaydı 23 yaşında ve öğretmenlik yapıyor olacaktı. Ama onun eğitimini bitirmesine izin vermediler. Biz de onun için kurduğumuz vakıfla 52 öğrenciye burs veriyoruz, onların eğitim almasına katkı sunuyoruz. Gençlere kültür, sanat eğitimi, kurslar düzenliyoruz. Ali’yi biz gençlerimizle yaşıyoruz. İnanıyorum ki, Ali de bundan memnun oluyordur” diye konuştu.

Utançla yaşayacaklar

Ali İsmail’n babası Şahap Kormaz da, “Oğlumuzun hayatta olmasını ve doğum gününü bu şekilde kutlamak isterdik. Ama maalesef hayatta değil. Ona vahşice saldırdılar, yolun kestiler ve katlettiler. Sistem mağdurun değil, suçluların yanında. Vatandaşlar arasında eşitlik varsa, sistemin kim mağdursa onu kollaması lazım. Böye olursa ülkede olaylar da azalır. Biz de böyle bir şey bekliyoduk ama tam tersi oldu. Oğlumuzun bedeni gitti ama ruhu bizimle yaşıyor. Bizler hayatta olduğumuz sürece de onwu anacağız” dedi. Baba Korkmaz, çocuklarıyla gurur duyduklarını kendilerinin gururla, çocuklara bunlanrı yapanların ise utançla yaşayacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler