Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'dan korkutan haber

OHAL KHK'leriyle ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 63 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'da Wernicke-Korsakoff Sendromu’nun öncü belirtilerinin görüldüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 10.05.2017 - 17:07
Abone Ol google-news

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 63 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’da Wernicke-Korsakoff Sendromu’nun öncü belirtileri görüldü.

Gülmen ve Özakça, bilinçlerinin kapanması durumunda yapılacak tıbbi müdahaleye de izin vermedi.

Nuriye Gülmen iki gün önce fenalaşmıştı. Nuriye Gülmen, kas ağrısı, midede yanma, yürümede zorluk, halsizlik, nabız ve tansiyon düşüklüğü sıkıntıları çekiyor.

Gülmen ile birlikte direnen Öğretmen Semih Özakça’nın baş ağrısı, mide yanması halsizlik, çabuk yorulma, nabız ve tansiyon düşüklüğü şikâyetleri var.

Eğitimcilerin açlık grevi 63. gününde: ‘Doktor değil işimizi istiyoruz’



SAYFİ ANA ZİYARET ETTİ

Bugün açlık grevinin 63'üncü gününde, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük de Yüksel Caddesi'ne gelerek Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destekte bulundu.

Wernicke-Korsakoff sendromu nedir?

Wernicke-Korsakoff sendromu, 1881 yılında Carl Wernicke tarafından, üç hasta üzerindeki klinik-patolojik gözlemlere dayanılarak ilk defa tanımlanan bir hastalıktır. Hafıza kaybı gibi beden işlevlerinde düzensizlik durumudur (B1 vitamini eksikliği). Bu hastalarda demans'a benzer bulgular görülmekte, uzun süreli belleğe yönelik ciddi problemler yaşanmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler