Yenişafak'ın IŞİD destekçisi muhabirinden Ahmet Şık için manipülasyon haberi

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin IŞİD destekçisi muhabiri Yılmaz Bilgen, Cumhuriyet gazetesini hedef aldı. Manipülasyon haberi yandaş muhabirin IŞİD geçmişini bir kez daha hatırlattı

Yayınlanma: 19.07.2017 - 13:57
Abone Ol google-news

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin IŞİD destekçisi muhabiri Yılmaz Bilgen, Cumhuriyet gazetesini hedef aldı. Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazeteci Ahmey Şık'ı hedef gösteren Bilgen, 2 gazetecinin Suriye'de rejim güçlerini destekleyen Mukaveme örgütünün lideri Mihraç Ural ile birlikte hareket ettiklerini ve MİT TIR'ları haberinde Mihraç Ural'dan talimat aldıklarını iddia etti. Yılmaz Bilgen'in IŞİD desteği ve skandal paylaşımları ise hala gündemde..

IŞİD destekçisinin haberi yandaş gazetenin manşetinde yer aldı

Yandaş Yenişafak'ın manşetten gördüğü haberde  “Teröristten talimat aldılar” başlığı kullanıldı. Yeni Şafak’ın manşetinde yer alan haberde; “Firari Can Dündar ile Ahmet Şık’ın terör örgütü lideri Mihraç Ural’la birlikte hareket ettikleri ortaya çıktı. Reyhanlı katliamı ve MİT TIR’ları durdurulmasının ardından Dündar ve Şık’ı telefonla arayan Ural, ‘TSK, MİT ve hükümeti suçlayan haberler yaparak kamuoyu oluşturun’ talimatını verdi” iddiaları yer aldı.

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın telefonda Mihraç Ural’la konuştuğunun tespit edildiği belirtilen haberdeki akıl dışı iddialar şöyle yer aldı;

 “Güvenlik kaynakları tarafından da izlenen Mihraç Ural ile Ahmet Şık görüşmeleri sonrası Cumhuriyet gazetesinde MİT Tırları ve Reyhanlı Katliamına yönelik dizi yazılar yayınlandı. Sipariş haber dosyalarında, MİT, Muhalif Türkmenler ve hükümet üyeleri ile birlikte Suriye’ye yardım faaliyeti yürüten dernek ve vakıflar DEAŞ destekçisi olarak gösterildi."

Peki işin aslı öyle mi? İşte IŞİD destekçisi Yılmaz Bilgen'in tamamen manipülasyon amaçlı yaptığı haberin gerçek hikayesi;

Ahmet Şık Mihraç Ural'ın ölüm listesindeydi

Gazetesi Ahmet Şık, Şubat 2015'te Suriye'ye giden silahlarla ilgili bir yazı dizisi hazırladı. Haber tamamen mahkeme dosyalarında yer alan ayrıntıları içeriyordu. Yazı dizisi bittikten sonra, İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’nden bir polis memuru Ahmet Şık'ı aradı. Buna göre; Şık için İstihbarat Daire Başkanlığı’na gelen bir uyarı vardı; koruma isteyip istemediği soruldu.

 Ahmet Şık'a verilen evrakta “Suriye/Esad rejimi ve THKP/C Acilciler terör örgütü ile irtibatlı Mihraç Ural'ın organizesinde, 2015 yılı Mart ayından genel seçimlere kadar ülkemizde bir dizi terör eylemi planlandığı, planlanan eylemler arasında canlı bomba, suikast vb eylemlerin yer aldığı, eylemlerde yer alması muhtemel şahısların önümüzdeki günlerde Türkiye'ye aktarılması ya da Türkiye'deki irtibatlarının harekete geçirilmesinin beklendiği, eylem hedefleri arasında Ahmet Şık'ın da bulunduğu bildirilmiştir” diye yazıyordu.

 Şık suikastçisini aramıştı

Cumhuriyet gazetesinin 21 Şubat 2015 tarihinde sürmanşetinde yer alan Ahmet Şık imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı:

 “İddialar üzerine Mihraç Ural’ı aradım. Söz konusu yazıda geçen ifadeleri okudum ve yorumunu sordum. Gürültülü bir kahkaha attıktan sonra şunları söyledi:

 ‘Bu çok komik. Uzun zamandır Mihraç Ural adı üzerinden yalan senaryolar üretiliyor. Daha önce de benzer senaryolar gündeme sokulmuştu. Şimdi yine aynı kurguyla halkı tedirgin etmek, seçimlerde AKP’ye karşı oy kullanacak insanları sindirmek istiyorlar. Suriye ve Mihraç Ural kaynaklı terör dalgası yaşanacak senaryosuyla provokasyonlar planlanıyor. Suriye’nin siyasi olarak suçlanması amaçlanıyor. Hayatımın hiçbir döneminde kimseye şiddet kullanarak zarar vermedim. Bundan sonra da yapacak değilim. Siz gibi değerli aydınları halkımızın serveti olarak görüyorum. Bunu yapanları lanetliyorum."

Haberi yazan isim

Şık hakkındaki gerçek dışı haberi yapan isim Yılmaz Bilgen, 2016 yılında Rakka operasyonu başlatılınca sosyal medya hesabından “IŞİD ihanet etmez ve direnirse ABD’nin #Rakka üzerinden Türkiye’ye ders verme girişimi büyük bir hüsranla bitecektir” yorumunda bulunmuştu. Bilgen, Şubat 2016’da da Hatay sınırındaki Türk askerlerini hedef göstermiş ve işkence yapmakla suçlamıştı. Bu hedef gösterme olayından 4 gün sonra da Hatay sınırında bir Türk askeri, kafası kesilerek şehit edilmişti. Yeni Şafak muhabiri Bilgen, saldırıdan 4 gün önce 10 Şubat’ta yazdığı mesajda “Yayladağı- Güveçci Sınır Karakolunda askerlerin yakaladığı Suriyelilere yönelik işkenceleri sürüyor. Biri buna Allah için acilen dur demeli” demişti. Bilgen 7 Ocak 2014 tarihinde Islahhaber adlı internet sitesinde, “Kendi şahsım adına Irak Şam İslam Devleti saflarında zalim Esed rejimine karşı savaşan kardeşlerimle diğer ‘Cihad Ehlini’ eşit görmeyi sürdürerek ve Allah’a ve Resul’e inananlar için yenilgi olmadığını bilerek zaferleri adına dua etmeye ve destek olmaya devam edeceğim... ” diye yazdı.

 


 

Türk askerini hedef gösterdi

 Yine Yeni Şafak muhabiri Bilgen, Şubat 2016'da da Hatay sınırındaki Türk askerlerini hedef göstermiş ve işkence yapmakla suçlamıştı. Bu hedef gösterme olayından 4 gün sonra da Hatay sınırında bir Türk askeri, kafası kesilerek şehit edilmişti.


 

Yeni Şafak muhabiri Bilgen, saldırıdan 4 gün önce 10 Şubat'ta yazdığı mesajda "Yayladağı-Güveçci Sınır Karakolunda askerlerin yakaladığı Suriyelilere yönelik işkenceleri sürüyor. Biri buna Allah için acilen dur demeli." demişti.

İşte İŞİD destekçisi Yenişafak muhabiri Yılmaz Bilgen'in sosyal medyaki diğer fotoğrafları;



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler