Mesut Yılmaz’ın oğlunun cenaze töreninde soğuk rüzgarlar

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, cumartesi günü intihar ederek yaşamını yitiren oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenaze namazı Marmara İlahiyat Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller ile siyaset ve spor dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Berna Yılmaz'ın evladının arkasından bakışı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı. Cenazede soğuk rüzgarlar esti. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan tokalaşmadı. Davutoğlu'nun aynı karede gülümsemesi de dikkat çekti.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 11:53
Abone Ol google-news

<video:888463>

 

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile aralarında eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ile Köksal Toptan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli'nin de bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

<video:888512>

BERNA YILMAZ'DAN OĞLUNA SON BAKIŞ

Mesut Yılmaz sabah erken saatte Şişli'deki hastaneye diğer oğlu Hasan Yılmaz ile birlikte giderek cenazeyi aldı. Bitkin bir halde görünen Mesut Yılmaz oğlunun cenaze aracıyla camiye geldi. Cami avlusuna cenaze taşınırken Mesut Yılmaz ön taraftan tabuta omuz verdi.O sırada Berna Yılmaz camii avlusunun girişinde bekliyordu. Oğlunun cenazesinin geldiğini gören Berna Yılmaz uzanıp tabutuna dokundu.

 Ağlamaktan gözleri şişmiş olan Berna Yılmaz, cami avlusuna kadar oğlunun tabutunun arkasından yürüdü.

 

TANSU ÇİLLER DE TÖRENE KATILDI

Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller, aktif siyaset hayatları boyunca birbirlerine hep rakip olmuşlardı. Tansu Çiller, Mesut Yılmaz'ın en acı gününde yanında yer aldı. 

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU İLE TOKALAŞMADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, cenaze namazını kılmak için geldiği camide CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmadığı görülürken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini sıktığı görüldü.

Erdoğan, Yavuz Yılmaz'ın cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadı - Video



Fotoğraf: İsmail COŞKUN (İHA)

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cenaze töreninin düzenleneceği cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami önünde bulunan Mahir İz Caddesi'nin bir bölümü demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Yolu kullanmak isteyenler polis tarafından aranarak caddeye alındı.

Dostları Mesut Yılmaz'ı acı gününde yalnız bırakmadı

OĞLUNUN TABUTUNA OMUZ VERDİ 

Cenazeyi hastaneye almaya gelen Mesut Yılmaz cezane aracına binerek camiye geldi. Mesut Yılmaz da tabuta omuz verdi. Yavuz Yılmaz'ın cenazesi cami avlusuna götürüldü.

 ERDOĞAN DA TABUTU OMUZLADI

Cenaze töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da tabuta omuz verdi. Cenaze toprağa verilmek üzere Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü. 

<video:888493>

 

 

 

<video:888332> 

<video:888300>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon