'Böyle ayrılık olmaz'

Düğün hediyesi olarak nişanlısına böbreğini veren ve ameliyattan 4 saat sonra ölüm haberini alan 30 yaşındaki Enes Kurt, “Böyle ayrılık olmaz, çok üzgünüm, söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Yayınlanma: 05.07.2014 - 13:06
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nişanlısı 30 yaşındaki Enes Kurt'tan önceki gün böbrek nakli yapılan 25 yaşındaki Esin Kıran, aynı gece solunum sıkıntısı sonucu yaşamını yitirdi. Genç kızın beyin ölümü gerçekleşmediği ve kalbi durduğu için nakil yapılan böbrek de alınıp başka bir hastaya nakledilemedi.

GENÇ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Böbrek yetmezliğine giren nişanlısına 'Düğün hediyem' diyerek böbreğini bağışlayan ve ameliyattan 4 saat sonra ölüm haberini alan Enes Kurt'un tedavisi ise Organ Nakli Kliniği'nde sürüyor. Ne zaman taburcu edileceğini bilemediğini söyleyen Enes Kurt, “Kendimi moralsiz ve bitkin hissediyorum. Nişanlımın nakilden sonra hayatını kaybetmesi beni sonsuz üzüntüye boğdu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle ayrılık olmaz, çok üzgünüm, söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Esin Kıran'ın cenazesi ise dün gece karayolu ile götürüldüğü memleketi Balıkesir'de yakınlarının katıldığı cenaze töreni sonurasında toprağa verildi.

ŞANS İKİNCİ KEZ GÜLMEDİ

Balıkesir'de elektrik trafosu üreten Best A.Ş. adlı firmanın ticari üretim birimi personeli olan Esin Kıran ile aynı işyerinde makine operatörü olarak çalışan Enes Kurt, 2 yıl önce başlayan arkadaşlıklarını 8 ay önce nişanlanarak evlilik yoluna taşıdı. Bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN (membranoproliferatif glomerülonefrit) hastası olan ve 2001 yılında bu hastalığa bağlı böbrek yetmezliğine giren Esin Kıran'a, annesi Kadriye Keskinoğlu'nun bağışladığı böbrek nakledildi. Genç kız 13 yıl sonra nakil böbrek yüzde 5 oranında çalışmaya başlayınca yeniden böbrek yetmezliğine girdi. Esin Kıran, çaresizlik içindeyken, nişanlısı Enes bağışçı olmak istedi. Nişanlısıyla 16 Haziran'da Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'ne başvuran Esin Kıran, yapılan testler sonucunda Enes Kurt'un verici olmasında teknik olarak sakınca olmadığını öğrendi. Etik Kurul organ nakline izin verince, ikili önceki Sabah ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatla Enes Kurt'un böbreği, nişanlısı Enis Kıran'a nakledildi. Her iki genç de ameliyattan sonra yoğun bakıma servisine alındı. Saat 21.00 sıralarında solunum sıkıntısı nedeniyle fenalaşan genç kız kurtarılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler