Tunceli'de çatışma

Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde PKK'lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 09:49
Abone Ol google-news

Foto: Arşiv

Tunceli kırsalında PKK'ye karşı yürütülen operasyon ve arazi arama tarama faaliyetleri devam ederken, sabah saatlerinde Tunceli-Erzincan karayolunda bulunan Pülümür Vadisi'nde, saldırı hazırlığındaki bir grup PKK'li, insansız hava araçları ile tespit edildi. PKK'lilerin bulunduğu noktaya güvenlik güçleri sevk edildi. Çıkan çatışmada PKK'lilerden bazılarının öldürüldüğü bildirildi. Çatışma nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolu trafiğe kapatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği, Pülümür ilçesi kırsalında meydana gelen çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığımızca Pülümür ilçemiz kırsalında icra edilen operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafiğe kapatılan Tunceli-Pülümür karayolu tekrar trafiğe açılmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler