Maraş'ta bir ‘hayalet’ mahalle: Resmi kayıtlarda yer almıyor

Maraş’ın Sülüklü Mahallesi fiziki olarak var ama resmi kayıtlarda yer almıyor.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yer alan Sülüklü Mahallesi’nin fiziki olarak var olmasına karşın resmi kayıtlarda yer almadığı ortaya çıktı. CHP PM üyesi Ali Öztunç’un verdiği bilgiye göre, yok hükmünde sayılan mahallenin sakinleri, resmi hiçbir işlem yapamadıklarını ve bu durumun yaşam standartlarını olması gereken seviyenin çok altına çektiğini belirterek, yetkililerden bu problemin bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti. CHP’li Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ise mahallenin bir statüsü olmadığını, bu nedenle mahalleye ne kendilerinin ne de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verebildiğini anlattı.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yer alan Sülüklü Mahallesi’nin fiziki olarak var olduğunu ancak resmi kayıtlarda gözükmediğini anlattı. Öztunç’un verdiği bilgiye göre, devlet kayıtlarında ne mahalle, ne köy, ne de mezra olarak görülen Sülüklü’de yaşayan vatandaşlar, adrese dayalı sisteme göre kapı numarası almak istiyor fakat alamıyor. Bölgede yaşayanlar sistemde sorgulama yaptığı zaman başka mahallede, başka ilçede kayıtlı gözüküyor.

Mahallede 24 hane var

24 hanenin yaz-kış yaşadığı ve 1980 öncesine kadar okulu, ebesi, hemşiresi ve sağlık evi olan mahalleye bugün elektrik hizmeti dahi verilemiyor. Bölgede bilfiil yaşayan vatandaşlar olmasına karşın mahalle resmiyette gözükmediği için Sülüklü, Nurhak Belediyesi’nin de sorumluluk alanında bulunmuyor.

‘Çözüm bulunmuyor’

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, “Ne biz ne de büyükşehir belediyesi buraya hizmet verebiliyoruz. Sülüklü Mahallesi’nden yaşayan yurttaşlarımız da bu memleketin insanları. Defalarca konuyu gündeme getirdik ama çözüm bulunmuyor” dedi. Söz konusu yerleşim yerinin daha önce özel idare kapsamında olduğunu ancak Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla birlikte statüsüzleştiğini anlatan Akkuş, yine Nurhak’ta bulunan Gürsel köyünü örnek verdi ve “Burada da yaşayan yok, ama mahalle statüsünde. İnsan olan yer ise resmen yok” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç ise Başbakan Binali Yıldırım’ın “Artık köylerde teyzeler bize ADSL soruyor” sözlerini anımsattı. Öztunç, “Başbakan hangi ülkede yaşıyor anlamadık. Bırakın köylerde teyzelerin ADSL sormasını, bugün koca bir ilçe olan Nurhak’ta bir mahalle hayalet gibi. Bu çağda 24 evin olduğu mahallede evlerde elektrik yok, su yok. Adeta ilkel çağ yaşanıyor. Ama AKP hükümeti çıkmış köylerde eksik yok diyor. İnandırıcı olmaları için önce Sülüklü Mahallesi’nin resmi kaydı yapılsın. Orada yaşayan insanların evlerine elektrik bağlansın. Nurhak ilçe belediyesi CHP’de olduğu için mi bu zulüm yapılıyor?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler