94 yıl gururu

Coşkuyla gerçekleşen etkinlikte Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erinç, “Cumhuriyet demek Atatürk ilkelerine, laikliğe ve demokrasiye bağlılıktır” diye konuştu.

Yayınlanma: 06.05.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

<video:970686>

Gazetemizin 94’üncü kuruluş yıldönümü dün Şişli’de bulunan merkez binasında düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç konuşmasına Cumhuriyet okurlarına teşekkür ederek başladı. Cumhuriyet gazetesinin 94 yılı geride bırakmasının en büyük nedeninin Cumhuriyet okurları olduğunu vurgulayan Erinç, “AKP iktidarının Cumhuriyet’e yönelik yok etme ve susturma saldırısı sizlerin katkılarıyla sonuçsuz kaldı. Geçen yılki kutlamamızda hüzünlü ve eksiktik. Bu yıl dönümünde ise tutuklu arkadaşlarımızın hepsinin aramıza katılmasıyla tam kadro karşınızdayız. Türkiye’de hukukun var olup, olmadığı Cumhuriyet davasıyla büsbütün ortaya çıktı. Başından bu yana çürüttüğümüz bir iddianame ve ona dayanarak hazırlanmış bir mütalaa sonucunda yargının bağımsız olmaması sebebiyle verilen hapis cezalarıyla karşınızda bulunuyoruz. Bu hapis cezalarının ciddiye alınmaması gerektiğini, herhangi bir suçumuz olmadığını, sadece gazetecilik yaptığımızı haykırıyoruz” dedi.

<haber-yatay:970697>

‘Çetin bir yol’

Cumhuriyet’’in yeni yaşını kutluyor olabilmesinin Cumhuriyet’in haklılığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Erinç özetle şunları söyledi: “Bugünleri aşacağımızı Cumhuriyet’in doğruları yazma konusundaki inancına bir kez daha vurgu yapmak istiyorum, çünkü Cumhuriyet demek Atatürk ilkelerine, demokrasiye, laikliğe bağlılık, onları korumak ve gerçekleştirmek için çaba harcamaktır. Bunu da sizler sayesinde gösterdiğimize inanıyorum. Böyle bir yıldönümü kutlamasını Türkiye’de yapabilecek başka bir gazete olmadığını yine sizlere teşekkürlerimizle yinelemek isterim. Cumhuriyet’in önünde çetin yollar olabilir ama çalışma arkadaşlarımız ve sizler sayesinde aşacağımıza eminiz. Bu bağlamda Cumhuriyet’imize geçmişte de emek veren meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum ve iyi ki varsınız diyorum.”

Geniş katılımla kutladık

Etkinliğe CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Gürsel Tekin, CHP İBB Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, CHP Parti Eğitmeni Derya Şentürk, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Almanya İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, Almanya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür ve Basın Konsolosu Meik Clemens Laufer, Fransa’nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Aurelien Maillet, Britanya’nın İstanbul Başkonsolos Vekili Lorraine Fussey, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Melissa O’Shaughnessy, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, CHP İl Başkan Yardımcıları Saniye Yurdakul, Süleyman Türker, eski Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, eski CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Tunceli’nin Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, sanatçı Orhan Aydın, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, işadamı Murtaza Çelikel, Ruhi Su Dostlar Korosu üyeleri, gazetemizin eski karikatüristlerinden Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Raşit Yakalı, Elif Ilgaz, İrem Afşin, Hilmi Hacaloğlu, Banu Güven Mehveş Evin, İnan Kızılkaya, Evrim Kepenek, Eylem Nazlıer, Tayfun Gönüllü, avukatlar Kemal Aytaç, Seher Demirel Tosun, Muharrem Aktaş, Damla Atalay, Zeynel Öztürk, İyi Parti Şişli ilçe yöneticisi avukat Taciser Ülkü, eski milli futbolcu Lemi Çelik, milli basketbolcu Cihat Levent, Galatasaray Başkan adayı Ali Fatinoğlu, Prof. Seval Sözen, gazetemiz yöneticileri, yazarları, çalışanları ve çok sayıda Cumhuriyet okuru katıldı. Şenlikte sık sık, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. Gecede, Ezginin Günlüğü müzik grubu, “Düşler sokağı”, “Benim adım Ebruli” şarkılarını seslendirirken Ruhi Su Korosu ise “Umudu kesme yurdundan”, “Hasan Dağı”, “Aldırma Gönül”, “Çav Bella” şarkılarını seslendirerek şiirler okudu. Geceye katılan Cahit Berkay da, “Bu zor dönemde doğru haberler yazdığınız için teşekkür ederim” diye konuştu

                                        Gazetemizin 94. yılı etkinliğinde hatıra fotoğrafı çekildi.

Yeni yaşımıza İzmir büromuzla merhaba

Gazetemizin İzmir bürosu, Pasaport Vapur İskelesi karşısındaki yeni yerinde yeniden açıldı. Açılış etkinliğine konuşan gazetemiz yazarı Aydın Engin, büronun yeniden açılmasının kente ve gazetemize yeniden ivme kazandıracağını vurgulayarak, “Göreceksiniz bu durum gazetenin sayfalara da yansıyacak. Daha fazla kent haberi olacak. Bütün zorlukları birlikte aşacağız” diye konuştu. İzmir Temsilcimiz Hakan Dirik de, “İzmir’de o kadar çok renk, ses var ki. Bu seslerin ulusala, evrensele taşınması lazım. Türkiye’nin İzmir’den çıkacak seslere ihtiyacı var. Bu sesleri duyurmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Kuruluş yıldönümümüzde düzenlenen açılış kokteyline, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sürenkök, eski milletvekillerinden Alaattin Yüksel, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, EGEÇEP Sözcüsü Fırat Toprak, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Avukat Arif Ali Cangı, gazetemiz eski çalışanları, meslektaşlarımız ve çok sayıda okurumuz katıldı.

‘Cumhuriyet var oldukça...’

94. yaş pastamızın da kesildiği buluşmada konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, “Cumhuriyet İzmir’le özdeşleşen bir gazete. Yeniden açılması, yeniden kucaklaşma çok doğru bir karar. Çok mutluyuz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1963 yılından bu yana gazetemiz okuru olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet yaşadıkça, Cumhuriyet gazetesi de yaşayacaktır” dedi.

Yanımızda oldular

Gazetemizin kuruluşunun 94. yıldönümü ve büromuzun açılışında yanımızda olan okurlarımızın yanı sıra, Dokuz Eylül gazetesi, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Tabip Odası, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da gönderdikleri çiçek ve çelenklerle mutluluğumuza ortak oldular. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da gönderdiği telgrafla yeni yaşımızı kutladı.

<haber-dikey:970697>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler