Geç gelen soruşturma

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde LGBTİ bireylerden kan almayan Kızılay’ı protesto eden öğrencilere müdahale eden, kendilerini Milliyetçi Düşünce Kulübü ve Ülkü Ocakları Temsilcilikleri olarak tanıtan gruba rektörlük tarafından soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde LGBTİ bireylerden kan almayan Kızılay’ı protesto eden öğrencilere müdahale eden, kendilerini Milliyetçi Düşünce Kulübü ve Ülkü Ocakları Temsilcilikleri olarak tanıtan gruba rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Tehdit edilen öğrencilerden O.S., “Rektörlüğün inceleme işlemine bu kadar geç başlamış olması öncelikle üzücü, fakat yine de olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bugüne kadar geçen sürede sözlü tacizler ve laf atmalar devam etti. Yegane amaçları bizleri korkutmak. Çünkü onlar sadece bu korku kültüründen besleniyorlar. Bizse gökkuşağının renklerinden, çeşitlilikten” diye konuştu.

‘Şiddetsiz eyleme devam’

“İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü diğer tüm kulüplerin açık alanda etkinlik yapmasını ‘güvenlik kaygısı’ nedeniyle yasaklarken Milliyetçi Düşünce Kulübü öğrenci grubunun kampüs içerisine kılıç sokmasına göz yummakta, öğrenciler tarafından verilen dilekçeleri cevaplamamaktadır” diyen O.S., şöyle devam etti: “Rektörlüğün bu tavrı, MDK’yı onaylamakta ve cesaretlendirmektedir. Şikayet dilekçelerine cevap vermeyen, soruşturma sürecini sürüncemede bırakan, aslında rüzgar nereden eserse oraya meyledenler hiç şüphemiz yok ki, ülkedeki siyasi atmosfer değiştiğinde ironik bir biçimde yine en özgürlükçü kimseler kesilecektir. Rektörlüğe verdiğimiz dilekçeyi kısa kısa sürede yaklaşık 340 öğrenci ve çalışan 40 akademisyenin imzaladı. Onların destekleri sayesinde korkmadan, ayrımcılığa karşı şiddetsizce sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler