Dijital ortamda ‘en çok güvenilen gazete’

Oxford Üniversitesi’nin desteğiyle Reuters Enstitüsü tarafından hazırlanan araştırmaya göre, Türkiye’de dijital ortamda haber takip edenler arasında en çok güvenilen gazete Cumhuriyet oldu. Gazetemiz tüm medya kuruluşları arasında ise Fox TV Haber, NTV Haber ve CNN Türk’ün ardından dördüncü sırada yer aldı.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

Oxford Üniversitesi’nin desteğiyle Reuters Enstitüsü tarafından hazırlanan 2018 Dijital Haberler Raporu’nda yer alan araştırmaya göre Türkiye’de dijital ortamda haber takip edenler arasında en çok güvenilen basın kuruluşu Cumhuriyet oldu. Gazetemiz, tüm medya kuruluşları arasında ise Fox TV Haber, NTV Haber ve CNN Türk’ün ardından 4. sırada yer aldı. Belirlenen 2019 kişilik örneklemle internet üzerinden yapılan anket çalışması sonucunda ortaya çıkan rakamlara göre AA, Milliyet, TRT Haber, Show TV Haber, Sabah ve A Haber güven endeksinin en alt sıralarında yer aldılar.

Bu yıl 7.’si yapılan araştırmanın Türkiye ayağına ilişkin sunuş yazısında, OHAL koşullarının, medya ve gazeteciler üzerindeki baskıların ve büyük medya kuruluşlarının iktidara yakın şirketlere satışının medyaya olan güveni etkilediği belirtildi. AKP’nin önergesiyle çıkarılan yeni internet yasasının da, medya üzerindeki baskıyı artıracak bir düzenlemeyi beraberinde getireceği endişesi paylaşıldı. Raporda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın Demirören Grubu’na satılan Doğan Medya Grubu kanallarının ve A Haber, TRT, Sabah gibi iktidar yanlısı kuruluşlarına duyulan güvenin azaldığına, Cumhuriyet gibi eleştirel konumunu koruyan kuruluşlara ise güven duyulduğuna dikkat çekildi.

Raporda Türkiye’ye ilişin dikkat çekici bir bulgu ise okurların habere ulaşımında Whatsapp gibi kişisel haberleşme kanallarının öneminin artması oldu. OHAL koşulları nedeniyle, giderek daha fazla okurun haberlere bire bir iletişim ve haberleşme mecralarından ulaştıkları değerlendirmesinde bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler