Bozcaadalı kadınlar birlikte üretiyor

Bozcaada'nın meşhur domates reçelinden el yapımı eriştesine kadar bütün yerel ürünler adalı kadınların kurduğu kooperatifle zenginleşiyor.

Yayınlanma: 30.08.2018 - 17:22
Abone Ol google-news

Bozcaada Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin aldığı kararla 2017 yılında kuruldu. Amacı kadınların emeklerinin daha üst bir seviyeye çıkarılması olan kooperatif ilk ürünü reçelleri satışa sundu.

Reçelden turşuya

Meşhur domates reçelinden gelincik reçeline kadar bütün ürünler elbirliği ile hazırlanıyor. Tamamen adada yetişen meyvelerden yapılan reçeller 'anne eli ' tarifiyle pişiriliyor.

Kooperatif kış için erişte, tarhana ve turşu da kuracak. Bu ürünlerde yakında satış yerinde tezgahı süsleyecek.

Birliktelik vurgusu

Bozcaada Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Baykara, yola 7 kurucu üyeyle çıktıklarını şimdi sayılarının 15'e ulaştığını belirtiyor. Baykara, daha çok kadın katılımcıyla büyük bir aile olmak istediklerini söyleyerek kooperatifin yaşadığı çevre ve topluma katkıda bulunmayı hedeflediğini anlattı. Baykara konuşmasında Belediye Başkanı, Kaymakam ve İlçe Tarım Müdürü'ne de teşekkürlerini sundu.

Baba yadigarı kooparatifçilik

Bozcadalı eczacı Öznur Evergen kooparatifçiliğe gönül verdiğini söyleyerek 20 yıl önce denenen ama yürütülemeyen çalışmanın bu sefer başarılı olmasını diledi.

Evergen, 30 Ağustos'a denk gelen açılış için Atatürk'ün kooparatifçiliği desteklediğini de vurguladı. Yakın zamanda kaybettiği babasının da bu yoldaki çalışmalarını katılımcılara aktaran Evirgen duygulu anlar yaşadı.

Başkandan müjde

Bozcada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise adalı kadınların emeğine dikkat çekti. Yılmaz, kadınların zor koşullarda yaptıkları üretim için bir imalathane müjdesi verdi. Süreci başından beri takip ettiğini söyleyen Yılmaz ürünlerin kaliteli bir şekilde sunulacak olasından duyuduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın da açılışa gelerek kooparatife destek oldu. Kadınların heyecanına ortak olan Akın başarılar diledi.

Ada merkezindeki reçel satış yerlerinde bulunan kooparatif ürünleri misafirlerin desteğini bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler