Engelleri bir bir aştı

Müziğe yeteneğiyle dikkat çeken Beril Zorlu, eğitim hayatı boyunca devletin ve okulların önüne koyduğu tüm engelleri aştı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin özel yetenek sınavlarını kazanarak Müzikoloji Bölümü öğrencisi olan Beril, 24 Eylül’de üniversitenin açılış töreninde sahne de alacak.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

Eğitimi boyunca birçok kaynaştırma öğrencisi gibi ‘okullarda istenmeyen’, kazandığı güzel sanatlar lisesinde otizmli olduğu için adı silinen Beril, sonunda hayaline kavuştu. Kızlarına teşhis konulduğundan bu yana akranları ile birlikte eğitim alabilmesi için çaba gösteren Zorlu ailesi karşılaştıkları engellerle hep mücadele etti.

Müzik eğitimi almaya başladığında 13 yaşında olan Beril’in hızla gelişmesi, piyano çalmaya başlaması ise hayatına yepyeni bir yön verdi. Yaklaşık yedi yıldır piyano çalan Beril, 2016 yılında Kanada’da otizmli çocukların yarıştığı 6. ANCA Uluslararası Dünya Otizm Festivali’ne katılarak sahne aldı ve dünya üçüncüsü oldu. Beril, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Müzik ve Engelsiz Yolculuğum” projesi kapsamında yurtiçi ve yurtdışında birçok konser verdi. İki yıldır üniversiteli olabilmek için pek çok farklı üniversitede yetenek sınavlarına giren Beril, şimdi mutlu. Üniversiteli bir müzisyen olarak yurtdışında konserler vermek ve okulunu en iyi şekilde temsil etmek istediğini anlatan genç kız, “Evde dijital piyanom var. Artık üniversiteli olduğuma göre gerçek piyanoya sahip olmak istiyorum. Daha çok ve daha iyi konserler vermem lazım” dedi.

Zorlu bir mücadele

Otizmli bir bireyi bu aşamaya getirmenin hiç de kolay olmadığını belirten anne Yeşim Zorlu şunları söyledi: “Müzik, Beril’in ve bizim hayatımızda yeni bir yol açtı. En büyük hayalimiz kızımızın mutlu, huzurlu, çalışabildiği ve güvenle yaşayabildiği bir hayatı olması. İzmir Demokrasi Üniversitesi çatısı altında farklılıkları ile kabul gören, mutlu bir öğrenci olacağına inanıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler