Çocuklar en çok Nil Karaibrahimgil’i seviyor

İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Araştırma Merkezi’nin, Minopolis Çocuklar Şehri’nde yaptığı bir dizi araştırmadan çıkan sonuçlardan biri de çocukların en sevdiği şarkıcı ve şarkıları üzerine oldu. Yapılan araştırmada Nil Karaibrahimgil listenin zirvesinde yer aldı.

Yayınlanma: 22.10.2014 - 16:46
Abone Ol google-news

Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Minopolis’te 1000 çocuk üzerine yapılan araştırmada çocukların beğeni algısı masaya yatırıldı. Çocuklara sorulan sorulardan biri de onların sevdiği sanatçıları ve şarkılarını bulmaya yönelikti. Her bin çocuktan yüzde 43’ü Nil Karaibrahimgil’i ve “Kanatlarım Var Ruhumda” şarkısını seçti.  Karaibrahimgil’i yüzde 25’lik beğeni ortalamasıyla Gökçe takip etti. İşte o araştırma sonucunda oluşan ilk 5 sıralaması.

1- Nil Karaibrahimgil- “Kanatlarım Var Ruhumda”
2-Gökçe- “Tuttu Fırlattı”
3-Hadise- “Mesajımı Almıştır O”
4-İrem Derici- “Senin Benimle Zorun Ne Sevgilim”
5-Demet Akalın- “Evli, mutlu, çocuklu”

Minpolis Hakkında
Viyana Üniversitesi uzmanlarının iki yıllık araştırma ve planlama çalışmalarının ardından 2005’te Viyana’da açılan Minopolis Türkiye’nin ilk Avrupai çocuk şehri. 
Minopolis’ te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış işyerlerinde hastane, itfaiye, TV stüdyosu, banka, fabrika vb.- rol oynama yoluyla 100 kadar iş kolunu tecrübe ediyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda çok gerçekçi bir şekilde yaşatılıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler