‘Hayır bloku’yla atak

CHP 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim için tamamı belde ve ilçelerden oluşan 105 adayını belirledi. Kılıçdaroğlu’nun stratejisini ‘Hayır bloku’ üzerine kurduğu belirtildi.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

CHP, 77 ilçe, 28 belde olmak üzere 105 adayını belirledi. Aday belirlenirken bazı üyeler CHP yönetimini aceleci olmakla eleştirirken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “hayır bileşenlerinin destekleyeceği” adayları belirleyeceklerini söyledi.

CHP’de dün önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. MYK toplantısında üzerinde parti tarafından tam mutabakat sağlanan ve çoğunluğu ilçe ve belde belediye başkan adaylarıyla ilgili çalışmaya son eklemeler yapıldı. MYK toplantısından sonra yapılan PM toplantısında söz konusu adaylar onaya sunuldu.

CHP’nin açıkladığı ilk adaylar aralarında Ankara, Aydın, Bursa, Kocaeli’nin de bulunduğu toplam 36 ile bağlı bazı belde ve ilçe belediyelerinden oluştu. PM’de kabul edilen 105 adayın 39’u mevcut belediye başkanları oldu. CHP’nin açıkladığı 105 adayın 28’i belde belediyesi, 77’si ilçe belediyesi adayı oldu.

CHP’nin ilk adayları arasında üç büyük kent içinden yalnızca Ankara Güdül’ün adayı belirlendi. Buna göre Güdül’de Sevilay Akyüz CHP’nin adayı oldu. DSP’den 2014’te Çankaya için yarışyan Bekir Ödemiş, CHP’nin Ürgüp adayı oldu. Muharrem İnce’ye yakın Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tekrar aday gösterilirken, Bursa Gemlik’e Mehmet Uğur Sertaslan, Afyon Sultandağı’na ise Osman Acar’ın aday olması dikkat çekti.

Önseçim istemiyor

PM toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin adaylarını mutabakat içinde açıklayacağını söylediği ve partinin pek çok yerle ilgili anket yaptırdığını belirttiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda önseçim konusunda gelen taleplerle ilgili olarak da “Önseçim sağlıklı bir yöntem değil. Başarı getirecek bir yöntem değil” dediği ifade edildi.
CHP’nin ittifak yapıp yapmayacağı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun, “İttifaklar üzerinde ittifak yapacağız. Hayır bileşenlerinin destekleyeceği adaylar belirleyeceğiz” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun kurultay için imza veren üyelerle ilgili olarak da “Kimse imza verenleri dışlamasın” dediği ifade edildi.

Önseçim de yapılacak

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, üzerinde tam mutabakat sağlanan adayları açıkladıklarını söyledi. Torun, bundan sonra aday belirleme yöntemi olarak eğilim yoklaması yapılacağını, bunun anketlerle destekleneceğini ve heyetlerin illeri ziyaret ederek raporlar hazırlayacağını belirterek “Ayrıca önümüzdeki süreçte önseçim de olacak” diye konuştu. Torun, “Aday tespit yöntemleri ve aday konusunda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler