Evangelist bir mehdi!

12 Ağustos 2018 Pazar

Adnan Oktar mafyasıyla FETÖ, aynı şirketin görünümü ve içeriği az çok değiştirilerek sanki rakip markalarmış gibi piyasaya sürdüğü; ama temelde toplum sağlığına aynı zararı vermeye, hatta zarara bağımlılık yaratmaya hizmet eden zehirli ürünlerdir.
Her ikisinin de dış sponsoru ABD’li Evangelistler olup; nihai amaçları “evangelize” edilmiş, yani Tevrat ve İncil’le karılmış bir Kuran çerçevesinde Amerikancı bir İslam yaratmaktır. Bu büyük tasarıma Türkiye’den başlamış olmalarında şaşılacak bir yan yoktur; çünkü Türkiye hem Sünni İslamın sonuncu halifeliği, hem de en azından 2002’ye kadar en demokrat, en yenilikçi, en dinamik, çünkü laik tek ülkesiydi!
Üstelik, Adnancılarla FETÖ’cülerin feyz aldıkları Saidi Nursi’nin materyalist felsefe düşmanlığı ve bilimin “yaratanın yüceliğini gösterdiği” tezini sürdüren Nurculuk, Amerikan evangelizmine uygun bir zemindi…
ABD’de Cumhuriyetçi Parti politikalarına yön veren ve Reagan, George W. Bush ile, şimdi de Trump’ın iman ettiği Evangelist Kilise; Türkiye’de toplumun her katmanına yayılan ve devletin atar damarlarına sızan FETÖ’yle cemaatini yarattı. Harun Yahya aracılığıyla da cemaatten olan olmayan tüm Müslümanlara, Evangelistlerin Yaratılış savını başarıyla dayattı!
Adnan Oktar’ın, Yaratılışçılığın promosyonuna soyunmak için Harun Yahya adını takınması, elbette raslantı değildi.

***

Adnan Hoca, Musa peygamberin kardeşi ve yardımcısı Harun ile Hz. İsa’yı vaftiz eden Yahya peygamber sayesinde İslamiyeti Yahudi/Hıristiyan ittifakı Evangelist Kilise’ye taşıyor; kendisi de tabii ki “yolun sonundaki rehber” Mehdi oluyordu.
Ne var ki ABD’nin en etkin, yetkin ve organize lobisi Evangelist Kilise’nin, İngilizcesi “vallahi very very pretty” düzeyindeki Adnan Oktar’ı bizzat tanıması, zaten hasbelkader tanısa; suç dosyalarını, yargıdan kaçmak için aldığı deli raporunu vb. bilerek kendisine Türkiye’yi “evangelize” etmek misyonunu yüklemesi mümkün değildi!
Adnancı mafya, Evangelist Kilise’nin güvenini Türkiye’de lise kapılarından devşirdiği bendeleri aracılığıyla kazandı ve “evangelizasyon” misyonuyla tabii ki parasal getirisini de onlar sayesinde aldı. Ailelerin tam da Adnancı mafyanın pençesinden kurtarmak için ABD’ye gönderdiği bu bendeler, Adnan Oktar’ın elçiliğini yaptılar.
Çok iyi okullarda okuyan ve su gibi İngilizce konuşup yazan Adnancı elçilerden Mustafa Akyol; ABD’de Evangelist Kilise’nin gözdesi olmayı başardı.
Mustafa Akyol’un Amerikanca Yaratılış propagandasının sözde bilimsel türevi Akıllı Tasarım üzerine yayınlardan alıntıları, ufak tefek değişikliklerle Türkçe olarak Adnan Oktar’ın Harun Yahya takma adıyla yazmış gibi görünmesini sağladığı; hatta Türkçe versiyonun editörlüğünü de Amerikalı Evangelist bilimci Timothy Mossman’ın üstlendiği Yaratılış Atlası’nı bizzat yazıp/çevirdiği iddia ediliyor.

***

İddia ne kadar doğrudur, bilemem.
Ama 1998’de Adnan Oktar tarafından Evangelistlerin düzenlediği Yaratılış konferanslarına katılmak için ABD’ye gönderilen ve 1999’da Adnancı mafyadan ayrıldığını ifade eden Mustafa Akyol; 2004’te islamonline.net sitesinde yayımladığı “Why Muslims should support İntelligent Design” başlıklı makalede, dindaşı Müslümanları Hıristiyan Akıllı Tasarım’ının İslamiyette yeri olduğuna ve kabul görmesi gerektiğine ikna etmeye çalışıyor. Bu makalenin mesajı çok açık ara başlıkları şöyle: “Moderniteye karşı çıkalım - Düşmanımız materyalizm - Müttefikimiz Hıristiyanlık - Ortak davamız (Yaratılışçı) Akıllı Tasarım - Eyleme çağrı” *
Yine Mustafa Akyol, 2005 yılında ise karşımıza Kansas’taki Yaratılışçı Akıllı Tasarım sempozyumunun parlak konferansçısı ve hatta yine Kansas’taki Intelligent Design Network kurumunun yönetim kurulu üyesi olarak çıkıyor!*
2000’li yıllardan öteye Evangelist Akıllı Tasarım’ın propagandasını yapan MEB, nihayet 2017 yılında Darwin ve Evrim teorisini müfredattan kaldırdı.
Türkiye’de İslami görüşün kimler tarafından yönlendirilip dinin neye hizmet için kullanıldığı açık değil mi?
Devamı haftaya.
*Jean-Marc Balhan/Le Créationnisme Américain en Turquie  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kıyamete hazırlık 14 Nisan 2024
Kibir ve kir 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları