Medyanın günlüğü

18 Ağustos 2018 Cumartesi

“KizlarSoruyor” platformunun düzenlediği “Bikinili pozların yıldızı kimdir?” anketinde Özge Ulusoy, yüzde 34 oy oranıyla birinci seçildi. Melania Trump, eşi ABD Başkanı Donald Trump’tan boşanmak için gün sayıyor.
5.5 aylık hamile Azra Akın’a, eşi Atakan Koru 30 bin liralık damla pırlanta yüzük aldı.
Seren Serengil’in, Yaşar İpek ile Bodrum’da düzenlediği düğün yemeğine hiçbir ünlü katılmadı.
Gördüğünüz üzere, memlekette her şey yolunda, ekonomi de tıkırında…

İş dünyasının günlüğü
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’e göre; genç, enerjik ve yeni bakış açılarına sahip bir kabinemiz var. Yeni kabine son derece büyük bir enerji ve hızla çalışmaya hazır. Bu motivasyon, çok değerli. İyi bir ekonomik program ve kapsamlı bir reform ajandası ile mevcut sorunların üstesinden gelinecek!
TÜSİAD ile ortak açıklama yapan TOBB’ye göre de Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan önlemlerin başarısı için iş dünyası azimle destek olmaya kararlı.
Gördüğünüz üzere, memlekette her şey yolunda, ekonomi de tıkırında…

Döviz baronları
Dolardaki ve Avro’daki artıştan kim yararlanıyor?
Döviz baronları…
Kim onlar?
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, onların kimliğini kısaca açıkladı:
“Köprülerde ve otoyollarda döviz cinsinden iş yapanlar… Kamu kuruluşlarına sattıkları malın parasını dövizle ödetenler…”
Baronlara; ayrıcalıkları, soyluluğu, üstünlüğü, unvanı kim verir peki?
Saray…

Ne yerse yesin
CHP’de “değişim” adına yapılan yeni MYK atamalarına ilişkin bir okurumuzdan gelen yorum:
“24 Haziran seçimleri sonrası CHP Genel Başkanı’nın sergilediği tavır hepimizin malumu. Genetik bir sosyal demokrat olarak benim CHP diye sorunum yok artık.
Dokuz kez seçim kaybetmiş birisinin siyasi yaşamının çoktan noktalanması gerekmez miydi?
MYK’yi yeniledi, hiç kimsede olumlu ya da olumsuz bir duygu oluşmadı. ‘Doktor, ne yerse yesin, dedi’ sözü, CHP yönetimini özetler.”

Ensar protokolü ne olacak?
Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, çocuk istismarının odağı haline gelen Ensar Vakfı ile imzaladığı protokolün, “kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi”ne ilişkin anayasa hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle “örgün eğitim” açısından yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.
Kararda, üye Yücel Bulmuş’un önemli bir karşı oy gerekçesi de yer alıyor. Protokolde amaçlanan faaliyetler ile vakfın amaç ve faaliyetlerinin örtüşmediğine değinen Bulmuş, “Vakfın hem amaçsal, hem de donanım yönünden yeterli olup olmadığı araştırılmadan” imzalanmış protokolün “yaygın eğitim” yönünden de yürütmesinin durdurulması gerektiğini belirtmiş.
Çünkü protokol, “sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, teknolojik” alanlarda etkinlikler öngörüyor; Ensar Vakfı ise, “dinsel” eğitim veriyor.
Danıştay, bu kararını nisan ayının başında verdi.
O günden bugüne hem anayasaya, hem de yasalara aykırı imzalanmış protokol ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı henüz bir tek adım atmış değil.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları