Dikmen Gürün

ENKA Kültür Sanat Buluşmaları 30 yaşında - 2

30 Ağustos 2018 Perşembe

Dünkü ENKA Kültür Sanat’ın Direktörü Gül Mimaroğlu ve koordinatör Murat Ovalı söyleşisinin devamı:

- Fazıl Say sizin değerli bir sanatçınız. Onun Açıkhava konserleri bir gelenek haline geldi. Bir yanda böyle kıymetli bir sanatçıya yasak koymaya ve bizleri ondan mahrum etmeye çalışan dar bir zihniyet var. Bir yanda da sizler varsınız...

ENKA Kültür Sanat olarak biz ödüller yerine “daimi” kavramını tercih ediyoruz. Sanatçıları, daimi sanatçılarımız olarak destekliyoruz. Dünyanın en önemli salonlarında unutulmaz konserler veren, sayısız ödül kazanan, üretkenliğiyle tanınan piyanistimiz Fazıl Say, ENKA Kültür Sanat’ın daimi sanatçılarından biri. Her yıl mutlaka Açıkhava sahnemizde ya da Müzik Buluşmaları kapsamında sahnemizde bir konser veriyor. Bununla birlikte ENKA Okulları’nda eğitim alan öğrencilerin müzikle bağ kurmalarını sağlamak amacıyla eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerimizle buluşturuluyor.

Fazıl Say gibi dünya çapında tanınmış, sanata bu denli katkı sağlamış ve uluslararası başarılar kazanmış bir sanatçıyı, her yıl sahnemizde ağırlamaktan her zaman gurur duyduk ve duyuyoruz. ENKA Kültür Sanat Sahnesi, kendisine her daim açık olacaktır.

- Geleceğe dönük projeleriniz?

Her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde gerçekleştirdiğimiz, uzun soluklu ve geleceğe taşımayı planladığımız bir projemiz var; sevgili Çiğdem Erken’in değerli katkılarıyla hayata geçirdiğimiz “Sahnelerden Aşk Şarkıları.” Bu etkinlikle, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü sahnemizde adeta bir şenliğe dönüştürüyoruz. Farklı dönemlerde sahnemizde ağırladığımız sanatçıları tiyatro aşkıyla aynı sahnede buluşturmak, hem bizi hem de seyircimizi mutlu ediyor. Bu vesileyle, bugüne kadar katkı sunan tüm sanatçı dostlarımıza ve seyircimize çok teşekkür ediyoruz. Sahnelerden Aşk Şarkıları, ENKA Sahnesi ile özdeşleşen, çok sevdiğimiz bir proje ve bu etkinliğimizi gelecek kuşaklarla da buluşturmayı arzu ediyoruz.

- Enka Kültür Sanat olarak kendi faaliyetleriniz dışında da sanatı destekliyorsunuz. Bu çalışmalarınızdan söz edebilir misiniz?

ENKA Kültür Sanat olarak, daha nice 30 yıllar ülkemizdeki sanatsal birikime katkı sunmayı ve sanatseverlerin keyifle tadına varacağı etkinliklere imzamızı atmayı hedefliyoruz. Bunun yanında sponsorluklarla desteklediğimiz sanatsal faaliyetlere de sürekli artan bir katkı sağlamaya çalışıyoruz.

IKSV, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına büyük katkı vermiş ve yan yana olmaktan gurur duyduğumuz bir kurum. Sürekli bir dirsek temasımız var. Onların etkinliklerine, zaman zaman salon sponsoru, zaman zaman da gösteri sponsoru olarak destek veriyoruz.

Aynı zamanda biz, sanatın sürekliliğine katkı sunarken geleceğin sanatçı ve seyircisini yetiştirmeyi de vizyonumuzun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Hemen her yıl, geleceğin sanatçılarından oluşan “Barış İçin Müzik Orkestrası”nı sahnemizde ağırlıyor, orkestranın çalışmalarına çeşitli destekler sunuyoruz.

Özel tiyatrolara maddi olarak doğrudan bir destek sunamıyoruz ancak genç ekiplere programımızda yer vermeye, yeni nesil tiyatro gruplarını sahnemizde konuk etmeye gayret ediyoruz.

Bununla birlikte etkinliklerimizde düzenli olarak üniversite ve lise öğrencilerini ücretsiz olarak ağırlıyoruz. Her buluşma döneminde en az 3-4 kurumdan bizlere talep geliyor, biz de belirli bir kontenjanı onlara, gençlere ayırıyoruz. Örnek olarak Yücel Kültür Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi kurumlardan genç sanatseverleri ağırlıyoruz.

- Nice 30 yıllara diyerek başarılarınızın devamını diliyorum.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları