Gülengül Altınsay

Yenilmediler üzülmediler

25 Eylül 2018 Salı

Sezonun ilk büyük derbisi. Heyecan dorukta. Tribünler tıklım tıklım. Zemin pırıl pırıl. Ama futbolcular doğaldır ki çok gergin. Zaten oyun da karşılıklı bol pas hatalarıyla ve bol faulle başlıyor. Bu yüzden yerde yatan yatana. İlk tehlikeli pozisyon 15’te Aatif’la Fenerbahçe’den geliyor. Ama Karius başarılı.
Medel cezalı olduğundan Şenol Hoca, Atiba’yı takıma koymuş aylar sonra. Sahada en büyük sürpriz bu. Bu yüzden performansını herkes merak ediyor. Böylece Beşiktaş’ta orta alan Oğuzhan-Atiba ve Tolgay’dan oluşmuş. Kanatlarda Quaresma ve Lens değişerek oynuyor. Santrfor ise Babel. Yani santrfor sorununu Babel’le çözmüş gibi Güneş. Dakikalar ilerleyince Babel ortaya oyun biraz açılıyor, boş alanlar ve zorlanmadan yapılan pas hataları karşılıklı ataklara yol açıyor.
Bu kez 20’de Babel’le Beşiktaş tehlikeli oluyor. Ama Hasan Ali’nin 35’te bulduğu pozisyon en önemlisi. Çünkü direkten dönüyor top. Görünen, Fenerbahçe’nin beklenenden daha uyumlu olduğu, Beşiktaş’ın ise özellikle çıkarken çok top kaptırdığı şeklinde. İnanılmaz; saç baş yolduran cinsten pas hataları yapıyor Beşiktaşlı futbolcular. Sadece stresle açıklanabilir mi bu? Ama işte kaliteli oyuncu farkı belirleyici oluyor; forvet hattında sürekli yer değiştiren Babel ilk yarı biterken 40’ta ceza sahası önünde bulduğu topa sağıyla çok sert ve isabetli vuruyor ve Siyah - Beyazlılar kötü oynadıkları oyunda öne geçiveriyor. İkinci yarıya daha moralli başlıyor Kartal. Paslarda isabet oranı artıyor. Ev sahibi de Elmas ve Valbuena’yı oyuna alarak kontra atak gücünü artırıyor. Beşiktaş paslı atak yaparken Fenerbahçe daha çok kontra atak kolluyor artık. Bu kez Beşiktaş’ın etkili olduğu dakikalar. Ama golü bulan Fenerbahçe oluyor. Kısa boyuna rağmen Ayew kafasıyla skoru dengeleniyor. Bu arada Slimani’nin 86’da Vida’ya sert hareketi VAR’ın ilgisini çekmiyor. Ve ikinci yarı Beşiktaş’ın daha derli toplu gözüktüğü maçta iki takım da kazanmayı tam hak etmiyor. Puanlar paylaşıldı. Not: Sarı kartla Caner’i seyircinin önüne atan ve toplu küfre hedef yapan Aydınus, maç sonunda da ikinci sarıyla VAR’gısız infazda bulunmuş. Aferin ona.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları