Kontenjandan FETÖ döşeme

19 Ocak 2019 Cumartesi

Geçen hafta bu köşede, casusluk cemaatinin imamının Pensilvanya’da oturduğu evin mobilyalarını Haworth firmasına 310 bin dolar karşılığı değiştirdiğini duyurmuştuk.
Aynı firmanın Türkiye’de temsilciliğini üstlenen MÜSİAD yöneticisi mobilyacının da, Dışişleri Bakanlığı ve reisçi başkanı ile tanınan Danıştay’ın bürolarını döşediğini aktarmıştık.
Öğrendik ki, dahası varmış:
Haworth firmasının devlet dairelerini döşeyen Türkiye temsilcisi, aynı zamanda büyük bir kentimizin sanayi odasının geçen yıl yapılan seçimlerinde yönetim kuruluna “cemaat kontenjanından” girmiş.
Ayrıca kendisi, şu ünlü 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, aynı kentin bir organize sanayi bölgesinde “cemaat” toplantıları düzenlemiş.
Özetle:
AKP iktidarı, Türkiye’de FETÖ ile mücadeleyi hiç hız kesmeden sürdürüyor!

Ne mutlu ÇYDD üyesiyim
diyene Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi’nin güler yüzlü, arı gibi çalışkan başkanı Ayfer Yüksel ve arkadaşları, bir çalışma dönemini daha başarı ile tamamladılar.
Derneğin bugün yapılacak 20. olağan genel kurulunun çalışma raporunu gözden geçirdik:
Çevre biriminden eğitim birimine, kültür biriminden üyelik birimine değin derneğin tüm kadroları, yalnızca başkente özgü değil, ülke çapında etkinlik, kamp, kurultay, sergi, kermes, dinleti, yemek vb. işleri yürütmüşler, tüm zorlukları yenip üstlendikleri sorumluluklardan alınlarının akıyla çıkmışlar.
Yüzlerce kişinin ve üyenin katıldığı toplantılar yapmışlar, yüzlerce öğrenciye erişmişler, gençleri desteklemişler, içlerine katmışlar.
Bülten çıkarmışlar, yayınlar yapmışlar, eğitimevleri açmışlar, dersler vermişler, burs ve konaklama katkıları sağlamışlar.
Küçücük olanakları değerlendiren bir dernek başka daha ne yapabilir ki? Ondan başka ne beklenebilir ki?
ÇYDD Ankara Şubesi, işte böylesi bir yurtseverliğin kalesidir.
Ne mutlu o derneğin üyelerine…
İnanın, Türkiye Cumhuriyeti’nde uygarlığın yediveren gülü, onlar gibi insanların değerli çaba ve dirençleri yüzünden hiç solmuyor.

Reis neyi devretti?
Reis “devrettim” dedi, ikiletilmedi, devredildi.
Yandaşa ve de uçak hediyecisi Katarlıya devredilen ne?
Bir fabrika...
Temeli 1969’da atılmış. Devlet desteği olmadan dönemin yerel yöneticileri ve tümen komutanlarının çabaları ve Sakarya halkının desteği ile hizmete girmiş.
Değeri 1 milyon dolar olan 2 adet motor deneme atölyesi bulunuyor. Tesiste, 1303 tank, 530 obüs modernize edilmiş. Paletler, portör tekerleri, istikamet tekerleri, cer dişlileri, kauçuk ve lastik yedek parçaları, atmaca dürbünler, şahin ve kartal teleskoplar, top/havan optik nişan alma araçları, başlıklı dürbünler, holografik nişangâh sistemleri, mercek ve prizmalar üretilmiş, dünyada eşi olmayan 71 “Poyraz” mühimmat aracı yapılmış.
Fabrika, Almanya’da 10 milyon dolara mal olan “Fırtına” obüs silah sistemini 4.2 milyon dolara mal etmiş.
Yerli ve milli” olan “Fırtına”nın, obüs başına yurt ekonomisine katkısı, 5.8 milyon dolar olmuş.
İşte bu fabrikadır, Reis’in “devrettim gitti” dediği...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları