1 Mayıs Ödevleri!

30 Nisan 2013 Salı

Yıllar geçiyor ve gene hep birlikte yeni bir 1 Mayısın heyecanıyla, yüreklerimiz kıpır kıpır. Türkiyeli bir yurttaş olarak, bir 1 Mayıs için kendime bazı ödevler verdim. Birincisi, Adnan Oktar ile ilgili. Bu konuda yalnız değilim, aşağıda bir suç duyurusu okuyacaksınız, ben de cumhuriyet savcılarının sanal âlemde, zümreleri ve kişileri, ayrıca İslam dinini inanılmaz bir biçimde aşağılayan (aşağıladıkları kişilerden biri de benim, dünya görüşüm ve fizik görünümüm bu adam ve çevresinde topladığı bol makyajlı, başı bağlı ama daracık elbiselerinden göğüs uçları en belirgin bir biçimde görünen kadınlar tarafından alenen aşağılanıyor) Adnan Oktar ve grubuna, tıpkı Fazıl Saya yaptıkları gibi hemen dava açmalarını ve yargılamalarını talep ediyorum! Dikkat, bu bir suç duyurusudur! Ve tek değilim, buyurun bu metni okuyun!

\n

Gündemi geçen haftalarda meşgul eden en önemli meselelerden biri piyanist Fazıl Saya verilen cezaydı. Konu üzerine çok şey söylendi. Ancak ateistler olarak biz bu konuda fikrimizi dile getirme imkânı bulamadık. Konunun politik boyutlarından birine bu açıklama vasıtasıyla değinmek istiyoruz.Fazıl Sayı dava eden isim, bildiğiniz gibi Ali Emre Bukağılıdır. Bukağılı, Adnan Oktar grubunun hukuk kolu olarak çalışmakta ve Richard Dawkinsin Tanrı Yanılgısı, Nedim Gürselin Allahın Kızları romanı, Burak Özdemirin Peygamber Çocuklar ve Tanrının Doğum Günü, Metis Yayınlarının İllallah Ajandasını da dava etmesiyle gündeme gelmişti.

\n

Adnan Oktar ve grubunun duracağı, ateizmi sansürlemekten vazgeçeceği yok! Bu yüzden, bizim de aralarında bulunduğumuz Bir Grup Evrimcinin de Adnan Oktarı dava etmiş olduğunu anımsatmak isteriz.

\n

Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve Yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmektedir.

\n

Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta ve söz konusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmektedir.

\n

Bu nedenle biz de Adnan Oktara kendi yöntemiyle cevap vermek istedik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adaletin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz.

\n

Burada, Fazıl Sayın mahkemeye konu olan tweetlerini hatırlatıyoruz:Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti âlâ meyhane midir? / Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti âlâ kerhane midir?’, ‘Nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?

\n

Bu vesileyle tekrar altını çizmek isteriz, ne Fazıl Say yalnızdır, ne de herhangi bir ateist!

\n

Bir Grup Ateist.

\n

1 Mayıs ödevlerim bitmedi, gene Türkiyeli bir yurttaş ve bir yazar olarak, eli kalem tutan, okuyup yazan herkesi, öncelikle Tayyip Erdoğanın gündem değiştirme çabalarına yanıt vermemeye çağırıyorum. Bu tuzağa düşmeyin ama şunları her gün kendinize ve okurlarınıza, çevrenize anlatın! Sermayenin ne vatanı ne dini vardır! Bu nedenle özellikle hâlâ devletin eline bakan kapitalistlerin işbaşında olduğu bu güzel yurdumuzda sermaye, taşeron yasasını çıkaran, çeşitli oyunlarla sendikaları güçsüzleştiren bu yönetimden fazlasıyla memnundur. Eğitimin düzeyi iyice düşmüş ve cahilleştirme alıp başını gitmiştir. Enerji politikamız bir ülke tavanına dönmüştür. Öyleyse bize her zamankinden daha çok iş düşmektedir. Meydanlarda toplanmamızın nedeni budur! Bu güzel ülkeyi sevdiğimiz için meydanlardayız! Aşk için meydanlardayız!

\n

Not: Cami avlularında satılan dinsel içerikli kitaplarda öyle cennet tasvirleri var ki, inançlı insanları rencide etmemek için buraya yazamam.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları