Cüneyt Arcayürek

Bayram Notları...

13 Ağustos 2013 Salı

\n

Her bayramda değişmeyen olayların manşetleri süslediği bir bayramı daha geride bıraktık.

\n

Eğitimsiz, kural tanımayan insanların ehliyet sahibi olduğu ülkemizde işlenen \ntrafik cinayetleri kurbanlarının bu Şeker Bayramı’nda sayısı 64!

\n

Rahmetli Abdi İpekçi’nin gazetesinde trafik cinayetlerini önlemek amacıyla başlattığı trafik cahilleriyle mücadele, yıllardır devam eder bu ülkede.
Adam Kuran’ı ezbere bilir ama ne ki trafik kurallarını aklında tutamayan, ne zaman önündeki aracı sollayıp geçeceğini hâlâ bilmeyen insanlar, bir yolunu bulup altına çektiği arabaya çoluğunu çocuğunu doldurup yollara düşerler ve gazeteye, bilmem nerede önündeki TIR’a çarpan ailenin bütün bireyleri sizlere ömür diyen acıklı haberlere konu olurlar.
Yalnız bayramlarda değil, medya yılın her günü trafik cinayetlerine kurban gidenlerle dolu.
Bu iktidar sanki doğuştan araç kullanmayı bilenlerin ülkesini yönetiyor.
Ehliyet almak isteyenlerin eskiden geçtikleri yazılı-sözlü sıkı sınavları kaldırdı. Özel şirketlere ehliyet verme olanağını tanıdı..
Trafik cinayetleri, o günden sonra beş, on katlandı
Bu iktidar, otomobil kullanırken bir eli cep telefonunda, bir eli direksiyonda olanları, yola bakacağına telefonda konuşanları engelleyeceğine, hâlâ önüne gelene kullanıcı ehliyeti satan özel firmalarla trafik cinayetlerinin önünü alacağını sanıyor..
Nasıl ki depremin yok ettiği ailesini Allah’ın takdiri diye yorumlayıp avunuyorsa halkımız, trafik cinayetine neden olanların pek çoğu da aynı sonucu, aynı cahil kafayla, aynı anlamsız biçimde yorumlayabilir.
Sosyal olaylara din açısından bakan iktidarın umurunda bile değil!..

\n

***

\n

İktidar başı, başını sokmuş sandığa.
Gözü başka bir şey görmüyor, kulağı uyarılara kapalı.
Bu iktidarla daha çok trafik cinayetlerine tanık olacağımız gibi, başka alanlarda, örneğin hukuk alanında işlenen cinayetlere de Ergenekon davasındaki insafsız kararlara, bayram öncesi - “
demokrasi için bir dönüm noktası” mantığıyla bakan Başbakan’ın başdanışmanı, üstelik profesör Yalçın Akdoğan ve gibilerinin yorumlarıyla daha çookk tanık oluruz.
Kuran’dan kaynaklanan din kurallarını 10 yüzyıl sonra bu ülkede eğemen kılmaya çalışan AKP kafasına örnek, Başbakan Yardımcısı
Bülent Arınç; Vardar Ovası türküsünde rakıdan söz edildiğini bahane ederek kendi ve bağlı olduğu kadronun Atatürk’e olan nefretini açığa vurdu geçenlerde.
Kadınlar matinesinde erkek saz takımın önüne perde... Kadınlara ayrı pılaj… Okullarda harem selamlık hazırlığı…öve öve bitiremedikleri İslam kültürü gereği!
Oysa
RTE ve iktidarını temsil eden Arınç kafası, dünya ölçeklerinde değerinin nerelerde olduğunu açıklayan rakamlara bakmadan Türk toplumunu, İslam kültürünün başka kültürlerden daha zengin, daha başarılı olduğuna kandırmaya uğraşıyor.

\n

***

\n

Gazetemiz Cumhuriyet’in yayımladığı Bilim Eki’ne bir göz atlasalar, örneğin bu ekin son sayılardan birinde yayımlanan Doğan Kuban’ın makalesinden yararlanabilir ve övmekte yarış ettikleri İslam kültürünü –umut edilmez ama- ola ki belki daha dikkatli yorumlayabilirler.
Doğan Kuban’ın verdiği rakamlara göre, 1.5 milyar Müslüman, son yüzyılda 3 Nobel ödülü aldığı dünyada, 20 milyon Yahudi son yüzyılda 104 Nobel aldı!
Ünlü Economist’in 2013 rakamlarına göre, zengin petrol yataklarıyla ünlü Suudi Arabistan’da, adam başına yıllık gelir 22.500 dolar.
İslam devletlerinin kurulduğu günden beri üstelik giriştikleri her savaşta yenik düştükleri, yok edemedikleri İsrail’de adam başına yıllık gelir, 33 bin dolar!
İngiliz evrim biyoloğu
Ricard Dawkins’in Nobel ödüllü Müslüman sayısının az olduğu yönündeki tweet’ine İslam dünyası adına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakın nasıl, şöyle yanıt verdi:
Nobel ödülleri Müslüman olmayan bir ülke tarafından veriliyor ve siyasi taraflılık ve Avrupa merkezlilik konusu.”
Nasıl kafa, iyi mi?

\n

***

\n

Uluslararası bu gerçeğin altını çizerken isterseniz dünyanın on gelişmiş ülkesi arasına ha girdik ha gireceğiz diye övünen RTE iktidarlarında, yalnız bir konuya göz atarak ülkemizin durumu sergilemekle yetinelim:
Uluslararası Şefaflık Örgütü dünyada rüşvet ve yolsuzluklarla savaşan ülkelerde bir araştırma yaptı
127 ülkede Türkiye yolsuzluk ve rüşvette başta gelen 6’ncı ülke!

\n

***

\n

Bayram mesajında AKP’li Cumhurbaşkanı A. Gül, “Güven veren ülkeyiz” dedi..
Oysa halkımız Ankara Kızılay’daki anıtta yazılı ünlü Cumhuriyet sloganını çoktandır “
Bu iktidarla övünmüyor ve güvenmiyoruz” diye okuyor!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları