Selçuk Erez

2016 kesin falınız

24 Aralık 2015 Perşembe

Bugüne dek insanların ne doğuracaklarını gebeliğin ikinci gününde bilmiş, seçim sonuçlarını haftalarca önce söylemiş olan Bebe Ruhi’nin 2016 öngörülerini sunmaktayız:
Balık burcu: Recep T. Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Neriman Köksal, Mezdeke dansçılarından bazıları.
Bu kışı kuzeyden gelen rüzgârlardan nem kapıp sık sık nezle ve grip olarak geçirebilirsiniz. Türkan Şoray kanununu benimseyip öyle önünüze gelenle öpüşmeyin; özellikle çoluk çocuğu kafasını koparır gibi kaldırıp öpmememiz iyi olur. Soğuklar sizi dondurmadan bir tezek sobası edinin.
Koç burcu: Banu Alkan, Bekir Bozdağ, Fatih Ürek.
Bu sene Türkmen Dağı’nı ziyaret etme, size orada yaşadıklarını söyledikleri Bayırbucak Türkmenlerini görme sevdanızı erteleyin. Çünkü bu bölgede 2012’den bu yana sadece Çeçen, Uygur, Libya ve Yemenli cihatçılar bulunuyor. İyisi mi siz Orta Amerika ülkelerini gezin, Popocatapetl Meksikalıları ile tanışın.
Boğa burcu: Saddam Hüseyin, Pol Pot, Egemen Bağış.
Hâlâ neden Nobel almadığınıza mı üzülüyorsunuz? Cumhurbaşkanımıza vermediklerini size mi vereceklerdi? Müslüman Liderler Zirvesi’nde ne demişti? “2.5 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ediyoruz. Nobel’e meraklı olduğumuz için konuşmuyorum; Nobel sizin olsun. Sipariş üzerine ödüller dağıtılıyor. Biz ödüller istemiyoruz; biz sadece Allah’ın rızası için koşturuyoruz.” Siz de işte böyle hiç ödül almadan koşmasını öğrenin artık!
İkizler burcu: Donald Trump, Bülent Ersoy. Yengeç burcu: Kenan Evren, Marlon Brando.
“2016’da hangi üniversiteden kaç cahile daha fahri doktora verilecek?” sorunuzu cevaplayalım: “Bundan önceki yıllardakinden ne daha az ne de daha fazla!”
Aslan burcu: B. Mussolini, Janet Yellen. Başak burcu: Beşşar Esad, Fatih Terim.
2016’da AKP’de “eşbaşkan” uygulamasına geçileceğini nerden uydurdunuz? Bu söylentiyi yayarak aklınızca o partinin aslında “eşsiz” olan “başkanı”nın işini tek başına yapamadığını mı söylemeye çalışıyorsunuz?
Terazi burcu: Erdoğan Bayraktar, Nil Karaibrahimgil.
Akrep burcu: Zafer Çağlayan, Celal Talabani.
Nihat Zeybekci’nin “2016 yılı, Türkiye’nin coştuğu, şahlandığı bir dönem olacak, yeniden yüzde 5’lik büyüme seviyelerine çıkacak” demesine öyle sırıtıp, gülüp dolar biriktirmeye kalkmayın. Siz koskoca ekonomi bakanından daha iyi mi bileceksiniz?
Yay burcu: Frank Sinatra,Tuğrul Türkeş.
Oğlak burcu: Devlet Bahçeli, Kim Jong Un.
Kova burcu: Nikolay Çavuşesku, Ajda Pekkan.
Bu yıl doğum gününüze 200 muhtar davet etmekten vazgeçin. İyisi mi siz yine dostlarınızla Kumkapı’daki meyhanelerden birine gidin, Girit böreği ve marine levrek yiyip kafayı çekin. Daha nezih olur.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları