3. Havalimanı protestosuna polis müdahalesi: Gözaltılar var

Abone Ol google-news

3. Havalimanı'nda yaşanan iş cinayetlerini ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları iş bırakma eyleminden sonra gözaltına alınan işçiler için İstanbul ve Ankara'da yapılmak istenen basın açıklamalarına polis müdahale etti. Plastik mermilerin ve biber gazının kullanıldığı sert müdahalede çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakılırken, 29 kişi için 24 saat gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

15 Eylül 2018 Cumartesi, 18:57

3. Havalimanı'nda çalışan binlerce işçi her gün 2 iş cinayeti yaşandığını ve kötü şartlarda çalıştırıldıklarını belirterek talepleri kabul edilene kadar iş bırakma eylemine gitti. Dün gece işçilerin kaldıkları yatakhanelere yapılan baskınla çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto etmek amacıyla bugün Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Gözaltına alınan 31 kişiden avukat Oya Öznur ve AFP Fotoğraf Şefi Bülent Kılıç serbest bırakılırken, 29 kişi Vatan ve Gayrettepe Karakolları'na gönderildi.

Kadıköy'de gözaltına alınanların isimleri şöyle:

 İKİ KİŞİ SERBEST

Gözaltına alınan avukat Oya Öznur ve AFP Fotoğraf Şefi Bülent Kılıç karakoldaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

DİSK BAŞKANI ÇERKEZOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kadıköy'deki gözaltılara ilişkin açıklamada bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "Bu gece gözaltında kalacaklar. 24 saat gözaltı süresi almış savcılık. Eğer uzatılmazsa hepsi yarın mahkemeye çıkacak. 'Mücadeleye devam, direnişe devam' diyorlar" dedi.

Çerkezoğlu, "31 kişi gözaltındaymış, iki kişi serbest bırkaıldı. Şu an 29 arkadaşımız gözaltında" ifadelerini kullandı.

SENDİKA TEMSİLCİLERİNE GÖZALTI

DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve DİSK YK üyesi Kanber Saygılı'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

<video:1083953>

 ANKARA'DA DA MÜDAHALE

Ankara Sakarya Caddesinde insaat işçileri için yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermeyerek plastik mermi ve biber gazı kullandı. İnşaat İş Ankara temsilcisi Murat Çoban dahil olmak üzere 5 kişi de Ankara'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:
Anıl Yeşiltepe
Mehmet Öztürk
Murat çoban
Furkan Bircan
Zarife çamalan

VELİ SAÇILIK GAZDAN ETKİLENDİ

Polisin müdahale sırasında kullandığı biber gazından etkilenen Veli açılık fenalık geçirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<haber-yatay:1083717,1082328,1083552,1083373>