Özgür Özel: Ankara ve İstanbul'u kazanacağız

Abone Ol google-news

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel seçimlerle ilgili, "Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz de Ankara ve İstanbul'u alacağız" dedi.

25 Eylül 2018 Salı, 22:01

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CNN Türk'te katıldığı programda yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, “Yiğit düştüğü yerden kalkar! Güçlü, heyecan yaratacak ve umut olacak adaylarla İstanbul ve Ankara’yı kazanabileceğimizi görüyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Son derece titiz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamaları şöyle:
"Biz ittifak talebinde, telaşında değiliz. Olanları görüyoruz. Bahçeli de gayet net bir şekilde ortaya koydu ki; İstanbul ve Ankara'nın kaybedilme tehlikesinden korkuyor ve kendi partisi aday çıkarmıyor. Kaybedecek olan kim AKP. MHP'nin genel başkanı bundan telaşlanmış ve aday çıkarmayarak önünü açıyor. Demek ki bu kaybetme tehlikesi görülüyor. CHP gerek referandum gerek seçim sonuçları gerekse kamuoyu araştırmalarını analiz ettiğinde güçlü, heyecan yaratacak ve umut olacak adaylarla İstanbul ve Ankara'yı kesin kazanabileceğimizi görüyoruz.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Özel yerel seçimlere ilişkin ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin olarak ise, "Bütün Türkiye'de çok iddialı adaylarla ortaya çıkacağız. Bir ittiak söz konusu değil, zaten kanunen de mümkün değil. Yerel yönetimlerde yerelin özelliklerine uygun olarak gönül ittifakları zaten kuruluyor. Bu konuda CHP 81 milyondan oy isteyen, her seçmeni değerli gören bir parti olarak buna uygun adaylarını gösterecek. Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gideceğiz. " diye konuştu.