Ananasın içinden 67 kilo kokain çıktı

Abone Ol google-news

İspanyol polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Madrid'in ana toptan meyve ve sebze pazarında düzinelerce içi oyulmuş ananas içinde 67 kilogram (148 pound ) kokain ele geçirdiklerini söyledi.

28 Ağustos 2018 Salı, 14:13

Polis yaptığı açıklamada göre uyuşturucuyla doldurulmuş meyveler, Kosta Rika'dan gemiyle Portekizli Setubal limanına ulaştı ve daha sonra kara yoluyla İspanya'nın başkentine taşındı.

Bildiride, her ananasın 800-1,000 gram kokaini içerdiği, "mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş ve kompakt silindirlerle doldurulmuş" olduklarını
ve "uyuşturucunun içerdiği ve tespit edilebilen kimyasal ürünlerin kokularını" gizlemek için balmumu veya sarı parafin ile kaplandığı belirtildi.

Polis, kokain kaçakçılığında rol oynadığından şüphelenilen Madrid'de 3 ve Barselona'da 4 olmak üzere 7 kişiyi tutukladı.

İspanya, Güney Amerika'ya tarihi ve dilsel bağlantıları ile, çoğunlukla Kolombiya'dan olmak üzere kıtadan gelen kokain için Avrupa'ya giriş noktası.Kaçakçılar genellikle İspanyol gümrüğünden geçmek için uyuşturucuları saklarken yaratıcı yöntemlere başvururlar.


Son yıllarda polisler meme implantlarında , bir perukta, bir tekerlekli sandalye minderinde, bir adamın kırık bacağını kaplayan bir alçıda ve ayrıca 42 parçalı bir çanak çömlek seti içinde de kokain bulmuşlardı. (AFP)