"Yağmur sonrası hastane adeta gölete döndü"

Abone Ol google-news

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, önceki gün akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin su altında kalmasını eleştirdi. Hastane önüne giderek bir basın açıklaması yapan CHP’li Alban’ı, hastane yönetimi engellemeye çalıştı.

19 Temmuz 2019 Cuma, 16:43

Önceki gün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan su baskınının ardından CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban dün öğlen saatlerinde hastane girişinde basın açıklaması yapmak üzere üniversite hastanesine geldi. Hastane önünde Alban’ı, Başhekim Yardımcısı Salih Akkuş karşıladı. Akkuş’un “Burada açıklama yapamazsın” sözü üzerine tartışma yaşandı.

Basın açıklamasını engellemeye çalışan Başhekim Yardımcısı Dr. Salih Akkuş’un davranışları Muğla kamuoyunda büyük tepki çekti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Alban, “Hastane inşaatının kusurlu olduğunu daha önce birçok defa gündeme getirdim. Önceki gün yağan yağmur sonrası hastane adeta gölete döndü. İl Sağlık Müdürlüğü de itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Onlar da binanın kusurlu olduğunu kabul ettiler. Hastaneyi bu şekilde kusurlu yapan da yaptıran da teslim alan da suçludur. Görevi, hastaların sağlık sorunlarıyla ilgilenmek olan bir hekim, kraldan daha çok kralcılık yaparak ve haddini aşarak bizim bu konudaki basın açıklamamızı engellemeye çalıştı. AKP’nin kanunsuz uygulamalarından bazı yandaş hekimlerin de cesaret alarak bu tür davranışlara girdiğini gördük. AKP iktidarlarının yavuz hırsız misali kabahatini bastırmak için kullandığı yöntemleri, bir hekimin örnek alması ülkenin nasıl bir hale geldiğini göstermektedir” dedi.

“Yaz aylarında kısa süren yağışta bu derece bir sorun meydana geliyor ise kışın neler olabileceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Hastaneyi bu şekilde teslim alanlar bunun hesabını vermelidir” diyen Alban, “Yağmur suyunun elektrik kablolarına ulaşması nedeniyle çok büyük bir yangın çıkabilirdi. Hastane yönetimi bu kusurların ortaya çıkmasını istemedi ve önümüze barikat kurdu. Bizim niyetimiz sorunları yerinde görerek, bunların giderilmesi için halk adına bilgilendirme yapmaktı” dedi.