Kaptan son yolculuğuna uğurlandı

Abone Ol google-news

Hint Okyanusu’nda seyir halindeyken M/V İnce Karadeniz adlı dökme yük gemisinde makine yağcısı Ergin Aktaş’ın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden kaptan Bora Ekşi (42), bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kaptan Bora Ekşi ve yağcı Ergin Aktaş’la daha önce çalıştığını kaydeden Turgay Meydan, “Kaptan, Ergin ile çalışmak istememiş. Kaptan, Ergin’in durumunu şirkete de bildiriyor. Şirket personel değişimini yapmamak için, ‘bir sefer idare edin’ diyor” ifadelerini kullandı.

25 Aralık 2019 Çarşamba, 17:51

İnce Denizcilik’e ait Türk bayraklı dökme yük gemisinde, 20 Aralık günü sabah saatlerinde geminin makine yağcısı Ergin Aktaş’ın bıçaklı saldırısı sonucu kaptan Bora Ekşi hayatını kaybetti, 4 mürettebat ise yaralandı. Olayın ardından geminin Sri Lanka’ya yanaşması ile Aktaş, Sri Lanka’da tutuklandı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nden 1997 yılında mezun olan Bora Ekşi için Altunizade’deki Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Fenerbahçe bayrağının serildiği kaptan Bora Ekşi’nin tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törene, Ekşi’nin yakınları, arkadaşları ile ÖDP eski genel başkanı Alper Taş, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden öğrencilerin ve denizcilik camiasından onlarca mürettebat katıldı. 22 yıllık kaptan olan Ekşi için düzenlenen törenin ardından, cenaze Taşdelen’de bulunan Valide Sultan Mezarlığı’nda defnedildi. İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Vakfı Başkanı İlker Meşe, “Böyle bir şey hiç yaşanmadı. O şahsı oraya kadar çıkartan şey ne. Ona bakmak lazım” dedi.

ŞİRKET İDARE EDİN DİYOR

Kaptan Bora Ekşi ve yağcı Ergin Aktaş’la daha önce çalıştığını kaydeden Turgay Meydan ise, “Ergin, milletin yüzüne boş boş bakıyormuş. Hareketleri dengesizleşmeye başlamış. Bunların ardından kaptan bununla çalışmak istememiş. Kaptan, Ergin’in ailesiyle telefonla yaptığı görüşmede, Ergin’in psikolojik rahatsızlığının olup olmadığını soruyor. Kaptan, Ergin’in durumunu şirkete de bildiriyor. Şirket de, Ergin’in abisini arayarak Ergin’in psikolojik sorununu olup olmadığını, ilaç kullanıp kullanmadığını soruyor. Abisi de Ergin’i telefon görüşmesinden haberdar ediyor. Ergin, ‘kaptan, nasıl aileme ve şirkete bunları söylemiş’ diyerek durumu takıntı haline getiriyor. Gemi, Singapur limanına geliyor. Burada personel değişimi yapılabiliyor. Ama şirket personel değişimini yapmamak için, ‘bir sefer idare edin’ diyor. Kaptan Bora’da iyi niyet gösteriyor. Olan da en son iyi niyetli çalışanlara oluyor” ifadelerini kullandı.

10 KASIM'DA TARTIŞMA BAŞLADI    

Gazetemize konuşan ve ismini vermek istemeyen Ekşi'nin bir akrabası ise 10 Kasım'da gemide yapılan Atatürk'ü anma törenine Aktaş'ın saygı duruşuna katılmayacağını bildirmesiyle tartışma yaşandığını aktardı. Bora Ekşi'nin arkadaşları da, Ekşi'yi özellikle 20 Aralık 1995'ta üniversite harçlarına karşı Beyazıt Meydanı'nda binlerce öğrenci toplatan, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Koordinasyonu'nda yaptığı çalışmalarla hatırlayacağını söyledi.