'Telefonumu açmadı' dedi, öldürdü

Abone Ol google-news

Fatih’te bir adam Türkmenistan uyruklu sevgilisini telefonlarına cevap vermediği iddiasıyla öldürdü. Olay yerinde ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli Remzi S. polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin olay yerinden kaçışı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

24 Ağustos 2018 Cuma, 14:05

Olay, Fatih Muhsine Hatun Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın ilk günü saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 61 yaşındaki Remzi S. sevgilisi Türkmenistan uyruklu Nazıra Babajanova'yı(52) bir çok kez telefonla aradı fakat ulaşamadı. Bunun üzerine Remzi S., Babajanova'nın Kumkapı’da kaldığı eve gitti. Kapıyı açan Babajanova'ya "Sen benim telefonlarıma neden cevap vermiyorsun?" diyerek önce kurşun yağdırdı, ardından defalarca bıçakladı. Türkmenistanlı kadın, aldığı yaralar sonucu kanlar içerisinde yere yığıldı. Olayın yaşandığı esnada evde bulunan Nazıra Babajanova'nın arkadaşı Parahat I. isimli kadın ise panik halinde cama çıkarak çevredekilerden yardım istedi. Şüpheli Remzi S. elindeki silahla hızla evden çıkarak olay yerinden uzaklaştı.

Cinayette kullandığı silahla birlikte aynı gece yakalandı

Parahat I.’nın yardım çığlıklarını duyan çevredeki esnaflar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı olan Türkmenistan uyruklu kadını ambulansla hastaneye götürürken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İhbar üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, Parahat I.'nın ifadesine başvurdu. Alınan ifadenin üzerine çevredeki güvenlik kameralarını incelendi. Remzi S.'nin eşkalinin belirlenmesi üzerine ekipler şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan takip sonucu şüpheli Remzi S. Sultanbeyli’de saklandığı adreste kıskıvrak yakalandı. Adreste yapılan aramada cinayette kullanılan silaha ulaşıldı.

Kaçış anı kamerada

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Kumkapı’daki esnaflar silah seslerini duyarak eve doğru bakıyor. Eğlence mekanlarına yakın olması ve çocukların torpil atması nedeniyle silah sesleri ayırt edilemiyor. Esnaflar Parahat I.’nın camdan yardım istemesi üzerine olayı polis ve sağlık ekiplerine bildiriyor. Şüpheli Remzi S. ise apartmandan çıkarak hızla olay yerinden uzaklaşıyor. Vatandaşlar şüphelinin peşinden koşsa da yakalayamıyor. Bir süre sonra görüntülerde polis ve sağlık ekiplerinin geldiği görülüyor. Ağır yaralı kadına ilk müdahale yapıldıktan apartmandan çıkarılarak ambulansa bindiriliyor.