Göbeklitepe çevresindeki ormanlık alanda yangın

Abone Ol google-news

Şanlıurfa'da, tarihi Göbeklitepe çevresindeki 40 dönüm ormanlıkta çıkan yangın, 3 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı.

24 Ağustos 2018 Cuma, 15:13

Şanlıurfa'da, tarihi Göbeklitepe çevresindeki 40 dönüm ormanlıkta çıkan yangına, ekipler müdahale etti. 3 saat süren çalışması sonucu yangın, kontrol altına alındı. Otların tutuşmasıyla çıktığı sanılan yangın nedeniyle 15 dönümlük alandaki ağaçlar ve canlılar zarar gördü. Ekiplerin soğutma çalışmasını sürdürdüğü bölgedeki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Ören Yeri'ne 4 kilometre mesafede

Yangının çıktığı bölgenin, Göbeklitepe Ören Yeri'ne yaklaşık 4 kilometre mesafede olduğu belirtildi. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Göbeklite Ormanı'ndaki yangının kontrol altına alındığını ve yangın sonrası ören yerine sıçramanın olmadığını ifade etti.

Aslan, "Çıkan yangın orman sınırları içerisinde bulunuyor. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak alanda Göbeklitepe çevresinde hazır bekliyoruz. Valimizin talimatıyla tüm ekipler seferber edildi. Göbeklitepe’ye yangının herhangi bir sıçrama durumu yok. Göbeklitepe çevresinde olumsuz bir durum yaşanmaması noktasında da ekiplerin çalışması sürüyor. Yangın, çok fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü" diye konuştu.