Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 soru

Abone Ol google-news

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevaplaması için daha önce de sorduğu soruları tekrarladı. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından sorulara yer verdiği bir video paylaştı.

21 Eylül 2018 Cuma, 20:10
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Sevgili vatandaşlarım" diye başladığı iki buçuk dakikalık konuşmasında "Borçlarımızın faizini ödemek için borçlanıyoruz " ifadelerini kullandı.

Ekonomik gidişatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, AKP'nin ekonomi politikalarına sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yönelttiği soruları 29 Ağustos tarihinde de gündeme getirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle: 

1- “Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle; samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerin ithal et” diyerler dış güçler miydi?

2- “Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar” diyenler dış güçler miydi?

3- Hadi ihaleyil dolarla verdi “Yandaşlarına dolarla gelir garantisini de ver” diyenler dış güçler miydi?

4- Hadi, dolarla yandaşlarına gelir garantisi de verdin, peki “yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borçlarına devleti kefil et” diyenler dış güçler miydi?

5- Döviz geliri olmayan şirketlerin, döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver” diyenler diyenler dış güçler miydi?

6- Geçmişte üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini “Londra’daki bir avuç tefeciye teslim et” diyenler dış güçler miydi?

7- “Merkez Bankası’na müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlıklarını sonlandır, her şeyi belirle” diyenler dış güçler miydi?

8- Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizzi yetersiz buldukalrı ve sana güvenmedikleri için borç vermiyorlar. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın, Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?

9- Haklı olarak “Borç alan emir alır” diyordun.. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?