Ankara Baro seçimlerinde saldırı

Abone Ol google-news

Bugün Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde başlayan Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu’nda Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyeleri ile Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar(ÖÇAV) Grubu üyeleri arasında arbede yaşandı. Öte yandan ÖÇAV üyesi avukat Murat Yılmaz Deniz Gezmiş’ten bahsettiği konuşması sırasında Milliyetçi Avukatlar grubu üyesi avukatlar tarafından engellenmeye çalışıldı.

20 Ekim 2018 Cumartesi, 23:13

<haber-dikey:1116850>

İki gün sürecek olan baro seçimlerinde 3 aday yarışırken genel kurulda baro başkanlarının konuşmasının ardından söz alan avukatlar mesleklerine ve Türkiye’deki siyasi gelişmelere dair sözlerini söyledi. Ankara Barosu İşçi Avukatlar Kurulu ve İşçi Avukatlar Merkezi üyesi Av. Seda Türkmen, işçi avukatlar kurulu adına konuştuğunu söyleyerek, “İşçi avukatlar vardır demeye geldik” diye konuştu. Baroların bugün patron avukatlarının çıkarlarını koruyan ve onlara hizmet eden bir alan olduğunu söyleyen Türkmen, “Bizim mücadelemiz işçilerle birleşirse gelişir. Bizler 3’üncü Havalimanı işçileri, performans ile mücadele eden doktorlarla aynı yerdeyiz. Hak verilmez, alınır” dedi.

“Faşizme karşı omuz omuza”

ÖÇAV üyesi avukat Murat Yılmaz, AKP’nin Türkiye’yi bitirdiği gibi Demokrat Sol Avukatlar grubunun da baroyu bitireceğini belirterek, Deniz Gezmiş ,Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’a “terörist” denmesini protesto etti. Yılmaz, “Onlar emperyalizme karşı 6’ınc filoyu denize dökenlerdir“ diye tepki gösterdi.

Milliyetçi Avukatlar grubu üyesi avukatlar, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları ve bozkurt işaretiyle Yılmaz’ı engellenmeye çalıştı. Bunun üzerine ÖÇAV ve Demokrat Sol Avukatlar (DSA) tarafından, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile karşılık verildi. Yaşanan gerginlik divan üyeleri tarafından engellendi.

Seçimlerde arbede

Genel kurulun bugünkü oturumunun bittiminde ise Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu üyeleri arasında arbede yaşandı. Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) arbedeye ilişkin sosyal medyadan,“Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulunun gerçekleştiği 20 Ekim 2018 günü genel kurul boyunca saldırgan davranışlar ve provakatif tavırlar içinde olan Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu genel kurul çıkışında grubumuza saldırmıştır.

Arkadaşlarımızın yaralanmasına neden olan saldırı faşizmin geldiği noktayı göstermektedir. Özgürlük, demokrasi ve hukuk mücadelemizi hiçbir saldırı durduramaz. 21 Ekim 2018 günü yapılacak olan seçimlerle devam edecek olan genel kurula bütün meslektaşlarımızı davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu Ankara  grubu avukatları da sosyal medyadan “Baroda Birlik Ve Milliyetçi Avukatlar grubunun faşist saldırısı. Sizlerin inadına BİZ VARIZ!” mesajıyla tepki gösterdi.