Papağana işkence yapan Murat Özdemir serbest bırakıldı, akıl hastanesine sevk edildi

Abone Ol google-news

TV 8'de yayınlanan Yemekteyiz ve MasterChef yarışması ile adını duyuran Murat Özdemir Instagram hesabından papağana yaptığı işkenceyi paylaştı. İşkence videosu tepkiyle karşılanınca gözaltına alındı. Özdemir, emniyetteki ifadesinde "Alkol aldım, ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Özdemir akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

17 Aralık 2018 Pazartesi, 20:50

Adını, TV 8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' ve 'MasterChef' yarışmalarıyla duyuran Murat Özdemir'in evindeki papağana işkence yaptığı videoyu sosyal medyada paylaşması infiale neden oldu. Kısa sürede yayılarak vatandaşların tepkisine yol açan video sonrasında Beşiktaş İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri Murat Özdemir’i Ortaköy’de bulunan evinde gözaltına alırken, papağana ise Tarım İl Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu.

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir, basın mensuplarının soruları üzerine “Elimi ısırdı. Ben bir şey yapmadım" dedi. Özdemir, sorgusu yapılmak üzere savcılığa götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından serbest kalan Özdemir akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Özdemir hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre idari para cezasını içeren yaptırım uygulanacağı belirtildi. 
<haber-dikey:1174307>

ALKOL ALDIM NE YAPTIGIMI BİLMİYORUM

Geceyi Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nde geçiren Murat Özdemir'in "Katıldığım yarışmada haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra kendimi toparlayamadım. Psikolojim bozuldu. Dün de alkol aldım. Onun da etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi. 

<video:1173931>

 

PAPAĞANA BAKANLIK SAHİP ÇIKTI - VİDEO
<video:1173567>

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyada yayınlanan papağana işkence videosu hakkında, “İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de bakanlık olarak girişimlere başladık" açıklamasını yaptı. Bakan Pakdemirli'nin talimatının ardından şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınarak tedavisine başlanıldı.

 

HALUK LEVENT: PAPAĞANA TALİP OLDUK

Levent, sosyal medya hesabından, "Az önce karakola getirildi.. Savcının gelmesi bekleniyor.. Papağan’a talip olduk. Alacağımızı umuyoruz..." notunu paylaştı.

Acun Ilıcalı, Özdemir hakkında "Hayvanlara yapılan zulmü lanetliyorum, yüce yargının bu insan müsveddesi için gerekeni yapacağına inanıyorum" dedi. 

<haber-yatay:1173703, 1174203>