Kızıl akbaba zehirlendi

Abone Ol google-news

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi doğaya da şefkat elini uzatırken nesli Türkiye ölçeğinde tehlike altında olan ve zehirlenen bir kızıl akbabayı tedavi etti. Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen yırtıcı kuş kısa süre sonra doğal ortamına bırakılacak.

22 Ocak 2019 Salı, 16:53

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğaya da şefkat elini uzatıyor. Yaklaşık 10 gün önce Çivril ilçesindeki Akdağ’da çobanlar tarafından bitkin halde bulunan kızıl akbaba tedavi edilmek üzere Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Nesli Türkiye ölçeğinde tehlike altında olan kızıl akbabanın zehirlendiği teşhisi konulurken, yırtıcı kuş hemen tedavi altına alındı. 10 günlük yoğun tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturulan kızıl akbabanın kısa süre sonra doğal yaşamına bırakılacağı belirtildi.

"Akbabanın zehirlendiğini tespit ettik"
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi veterinerlerinden Hasan Kılıç, kızıl akbabanın Çivril Akdağ’da çobanlar tarafından bitkin halde bulunduğunu belirterek, "Kızıl akbabanın ilk müdahalesinde zehirlendiği teşhisini koyduk ve buna yönelik müdahalelerde bulunduk. İlk önce zehrin kana karışmaması için gerekli enjeksiyonları yaptık. Daha sonra destekleyici tedaviler uyguladık ve sağlığına yeniden kavuşturduk. Nesli tehlike altına olan kızıl akbabayı tekrar doğaya salacağız" diye konuştu.