Battal İlgezdi, Öykü Arin’e umut oldu

Abone Ol google-news

Ataşehir Belediyesi ve Kızılay Ataşehir Şubesi işbirliğiyle, İzmir’de lösemi tanısı konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ile diğer lösemi hastaları için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

12 Şubat 2019 Salı, 14:42

 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

Üç buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyasına Ataşehir Belediyesi’nden de destek geldi.

Kampanya kapsamında 11 Şubat Pazartesi günü belediye hizmet binası önüne Türk Kızılayı’nın bağış otobüsü geldi. Kızılay Ataşehir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kampanyaya Ataşehir Belediyesi personeli de büyük ilgi gösterdi. Çalışanlar, Öykü Arin ve bütün lösemi hastalarına umut olmak adına gün boyunca kampanyaya destek vererek kök hücre ve kan bağışında bulundu. Aynı zamanda kampanyaya çok sayıda vatandaş da kan vererek destek oldu.

BATTAL İLGEZDİ’DEN ANLAMLI DESTEK

Ataşehir Belediyesi'nin ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyasına Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de destek verdi.
10 Şubat Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısından dönen İlgezdi, ayağının tozuyla kök hücre kampanyasına destek vermek için havaalanından Türk Kızılayı’nın bağış otobüsünün bulunduğu Ataşehir Belediye binasının önüne geldi.


Bu tür kampanyaların sürekliliğinin olması gerektiğini dile getiren İlgezdi: " Öncelikle ben Türk Kızılayı’na çok teşekkür ediyorum. Çok güzel hizmetler yapıyor. Buradaki arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. 1 kan 3 can yapıyor. Ben tüm vatandaşlarımızın mutlaka Kızılayımıza uğrayıp kan vermesini istiyorum. Çünkü bu bizim için önemli, toplumumuzda önemli. Bu anlamda hizmeti geçen, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

İLGEZDİ: “UMUT OLMAK İÇİN 15 DAKİKA YETER”

Lösemili çocuklara ve yetişkinlere umut olmanın yalnızca 15 dakika alacağını dile getiren İlgezdi: “Bir insanın on beş dakikası başka bir insanın yaşam sevincine yeniden kavuşmasını sağlayabilir. İnsan böyle bir duyguya vesile olmaktan başka ne isteyebilir ki? Vatandaş olarak bizler görevimizi yapıyoruz. Belediyede çalışan arkadaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılıklarını gösterip kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek verdiler. Duyarlı olan herkese çok teşekkür ederim." şeklinde düşüncelerini ifade etti.