Kadın eylemciye polisten cinsel taciz yargıya taşındı

Abone Ol google-news

Ankara Sakarya Caddesi’nde eyleme katılan bir üniversite öğrencisi polis tarafından gözaltına alındı. Öğrencinin o sırada bir polisin cinsel tacizine uğradığı anlar kameralara yansıdı. Ankara Barosu, polis memuru hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

18 Şubat 2019 Pazartesi, 09:49

TAYAD’ın önceki gün Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eyleme katılan bir üniversite öğrencisi, polis tarafından gözaltına alındı.Öğrencinin o sırada bir polisin cinsel tacizine uğradığı anlar kameralara yansıdı. 

Fotoğrafları, OHAL KHK’siyle görevinden ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ sosyal medya hesabından paylaştı.


Karadağ, konuyla ilgili fotoğrafları dün twitter adresinden “Bu çocuk üniversite öğrencisi. TAYAD’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi. Şimdi size devrediyorum olayı” notuyla paylaştı.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Bugün ise o anların videosu ortaya çıktı.

Görüntülere sosyal medyadan tepki gösteren CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Rezalet. Söylenecek başka bir kelime yok... Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” ifadeleriyle paylaşmıştı.

SUÇ DUYURUSU

Ankara Barosu, başkentte TAYAD’ın yaptığı eylemde gözaltına alınan kadını taciz eden polis memuru hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesi, Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na verildi. Dilekçede, Sakarya Caddesi’nde Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) yaptığı eyleme destek veren kimliği bilinmeyen genç kızın, gözaltına alındığı sırada, basında fotoğrafları yer alan kimliği bilinmeyen polis memuru tarafından cinsel saldırıya uğradığı anlatıldı. Başlıca görevi kamunun güvenliğini sağlamak olan kolluk görevlisinin gözaltına aldığı ve kendisini kesinlikle savunma imkanı olmayan bir vatandaşa karşı bu şekilde cinsel bir saldırıda bulunmasının kabul edilemez bir davranış olduğu vurgulanan dilekçede, “Fotoğraflardan çok net anlaşıldığı üzere, kolluk tarafından müdahale edilirken yapılmaması gereken bu fiil genç kıza uygulanmıştır. Bu durumda bir vatandaşı gözaltına alırken kolluk tarafından yapılan müdahale ölçülü olmalıdır. Kişilerin vücut dokunulmazlığı ihlal edilmemeli ve konusu suç teşkil edecek davranışlardan özellikle kaçınılmalıdır. Somut olayda, şüpheli tarafından kamu görevinin verdiği nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle genç kıza cinsel saldırıda bulunulmuştur. Gözaltına alınırken cinsel saldırıya kişinin onur kırıcı muameleye maruz kaldığı izahtan varestedir. Olay tarihinde kamera ve fotoğraflarla kayıt altına alınan şüpheli polis memurunun bu hareketi nedeniyle cezalandırılması gerekmektedir” denildi.