Erdoğan başlayınca İmamoğlu yayınını böyle kestiler!

Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'te "Buket Aydın ile 40" programına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İyilik Ödülleri" programı başlayınca İmamoğlu'nun yayını kesildi. Erdoğan'ın konuşması CNN Türk'te yaklaşık 40 dakika canlı gösterildi. Sosyal medya kullanıcıları #SansürcüCNNTürk etiketiyle tepki gösterdi

14 Mart 2019 Perşembe, 07:40

Kanal D Haber Başkanı ve CNN Türk programcısı Buket Aydın, CNN Türk'te sunduğu 'Buket Aydın ile 40' programında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun yayının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzünden kesilmesine ilişkin açıklama yaptı.

İMAMOĞLU: BU SORUYU KENDİNİZE SORMANIZ LAZIM

İmamoğlu, CNN Türk'teki yayın kesilmeden 20 dakika önce Buket Aydın'ın “Neden sosyal medyada ‘İmamoğlu’na medyada ambargosu’ etiketleri kullandınız?” sorusunu yanıtladı. İmamoğlu şunları söyledi: "“Ne CHP, ne de ben böyle bir şey yapmadım. Kamuoyunun böyle bir inancı varsa, siz kendinize sordunuz mu? Bu kanalda bir şeyler ters mi gidiyor? Ya da yayın politikanızda bir eksiklik var mı? Çünkü biliyorsunuz eşitlik duygusu önemli. Kamuoyu bunu ölçüyor. Muhtemelen böyle bir kaygı hissetmiş olabilirler ama bu bizim ne şahsıma ne de kurumsal olarak partimize yönlendirecek bir suçlama asla olamaz. Biz zaten böyle bir süreci ne destekler ne de yanında yer alırız. Ama kamuoyu böyle bir intiba edinmişse bence sizin de bu soruyu kendinize sormanız lazım.”

BUKET AYDIN'DAN KESİNTİ SAVUNMASI

Buket Aydın sosyal medyadan gelen "#SansürcüCNNTürk" eleştirileri sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu'na Erdoğan kesintisini şu sözlerle savundu:
Herkese iyi akşamlar. Yayınımız bant yayındır. Canlı yayın değildir. O yüzden yazdığınız ve eleştirdiğiniz gibi bir anons yapıp ara veriyoruz demem mümkün değil :) birazdan kaldığı yerden devam edecektir. #40 @cnnturk @ekrem_imamoglu
<haber-yatay:1290555,1291276>