Türkiye'ye ilk seferi böyle yaptılar

Abone Ol google-news

Çin’in önemli havayolu şirketlerinden biri olan Sichuan Havayolları’nın pandaların ana vatanı Çengdu kentinden İstanbul’a başlattığı ilk uçunda 10 bin metrede Çinli hostesler peçe takarak oryantal yaptı.

30 Nisan 2019 Salı, 10:04

China Southern Havayolları’nın Pekin’den İstanbul’a uçması sonrası Çin’in pandaları ile ünlü kenti Çengdu’dan Sichuan Havayolları, İstanbul’a tarifeli seferlere bugünden itibaren başladı.Çin şirketinin İstanbul’a Airbus 330 tipi uçakla yaptığı ilk uçuşa yolcular da yoğun ilgi gösterdi.254 yolcu ilk uçuşta yer aldı. İlk uçuşa Çin şirketinin yöneticileri de katıldı.

Boş koltuk kalmazken özellikle uçakta havayolu şirketinin dergisinde Kapadokya’da dahil Türkiye tanıtımı geniş yer aldı.Taksim, İstanbul,Safranbolu, Konya’nın tanıtıldığı dergide Türkiye hakkında övgü dolu sözler kullanıldı.

 

"KAPADOKYA’YI GÖRMEYE GELİYORUZ"

Yolcuların büyük bir bölümü özellikle Kapadokya’yı görmek için Türkiye’ye geldiklerini söyledi.Şirketin bundan sonraki uçuşlarına da Çinli yolcuların yoğun talep gösterdiği de belirtildi.

Sichuan Havayolları’nın geniş gövdeli Airbus 330 tipi uçağı, Türk hava sahasına girişinde Çinli hostesler yolcular için bir sürpriz yaptı.10 bin metrede önce kabin ışıkları kapatılırken fener eşliğinde müzikler kabinde duyulmaya başladı.Peçe takan hostesler dans etti.Yolcular hosteslerin dansını cep telefonları ile çekmeyi de ihmal etmedi.Hostesler ile yolcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uçağın İstanbul Havalimanı’na sabah saatlerinde inişi sonrası da bir tören düzenlendi.Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei de uçağı karşılayanlar arasında yer aldı.Uçak su takı ile karşılandı.Sichuan Havayolları sonrası, China Southern Havayoları Wuhan ve Lucky Air de Kunming kentinden İstanbul’a uçuşlar yapacak.