Hakkını arayan köpek duruşma salonunda

Abone Ol google-news

Orta Amerika ülkesi Kosta Rika’da hayvan hakları mücadelesinde bir ilk... Beslediği köpeğine kötü muamelede bulunduğu tespit edilen bir kişi hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya katılanlar arasında hayvan hakları aktivistleri ve kötü muameleye maruz kalan köpek Campeon da vardı.

23 Temmuz 2019 Salı, 16:19

Kosta Rika'da 2 yaşında bir köpek mahkeme salonunda görüntülendi. 2 yaşındaki köpeğe eskiden bakan biri şimdi kötü muameleden yargılanıyor. Hayvan Hakları Derneği'nden Juan Carlos Peralta Viquez: '' Bugün 9458 sayılı kanunun işleneceği davanın ilk duruşmasındayız, biz aktivistler için ilk duruşma çok önemli çünkü bu toplumumuzda hayvan haklarının uygulanmaya başlandığının göstergesi '' dedi.

Campeon isimli köpeğin büyük duruşması Latin Amerika'da bir ilk , Campeon duruşma boyunca hakimin otur talimatina uydu fakat kendisini istismar eden kişiye karşı sakin durmakta zorlanıyor.

Campeon'un şimdiki bakıcısı "Bir sürü insan neden köpeği duruşmaya getirdiğimizi sorabilir, insanlık göstermek için getirdik. Çünkü biz bir hayvandan daha iyi ya da kötü değiliz, aynı hisleri taşıyoruz haklarımız var, onlar konuşamıyor olabilir ama bu bir sembol. Hayvan hakları ile mücadele için bir sembol" dedi . Kaynak AFP