TRT Çocuk'tan "Kaz Dağları'na zarar veriliyor" diyen çocuğa sansür

Abone Ol google-news

TRT Çocuk'ta yayınlanan bir programa katılan 9 yaşındaki Utku, Kaz Dağları'nda yaşanan ağaç katliamına dikkat çekti. Programa telefonla bağlanarak" Kazdağları'na zarar veriliyor" diyen Utku'nun sözü sunucu tarafından kesildi. Utku sonra da yayından alındı.

09 Ağustos 2019 Cuma, 22:10
Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları’nda altın madeni arama çalışmaları için binlerce ağacın kesilmesine yönelik tepkiler her geçen gün büyüror. Ağaç katliamına bir tepki de TRT Çocuk’ta gündeme geldi. 

Utku isimli 9 yaşındaki çocuk, TRT Çocuk’ta yayınlanan bir programa katıldı. Konuşmanın sonunda minik Utku, “Bir şey söylemek istiyorum, Kaz Dağlarımıza şu anda çok büyük bir zarar verilmekte…” dedi. Utku’nun bu duyarlılığı TRT tarafından sansürlendi ve o anda reji ekibi tarafından telefonun sesi kısıldı.

YAYINDAN ALDILAR

Minik Utku’nun sözlerinin ardından program sunucusunun tepkisi dikkat çekti. Sunucu, “Utkucuğum güzel güzel konuştuk şimdi seninle, iyi bayramlar” diyerek minik Utku’yu yayından aldı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

TRT Çocuk’ta yaşanan bu gelişme kısa sürede sosyal medyanın da gündemi oldu. Birçok kullanıcı TRT’nin bu tavrını sert bir dille eleştirdi.