AKP Milletvekili Bülent Turan’dan CHP’ye hakaret: Kolibasili kafalılar

Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan CHP’ye ve CHP’ye oy veren Bayramiçlilere hakaret: Bayramiçliler bu kolibasili kafalıları tercih etti.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 14:47

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı programı kapsamında Bayramiç’te düzenlenen bayramlaşma programında büyük bir skandala imza attı. Bayramiç’e AKP döneminde çok hizmetler yapıldığını iddia eden Turan, “Bayramiçliler bu kolibasili kafalıları tercih etti” dedi.

Kurban Bayramı nedeni ile geçtiğimiz günlerde Bayramiç’te düzenlenen Bayramlaşma programına katılan TBMM AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmasında CHP’ye yönelik hakaretleri ile gündeme geldi. Turan, 2014 seçimlerinde seçilen AKP’li Belediye Başkanı Saadettin Arslan’ın 2019 seçimlerinde kaybettiği ve CHP adayı Mert Uygun’un Belediye Başkanı olduğu Bayramiç’te, yurttaşların tercihlerini eleştirdi. Turan, ülke gündemini değerlendirdiği konuşmasında, “Hep söylüyoruz. ‘İş bilenin at kuşananın’ diye. Bakın Bayramiç’te tarihi bina restorasyonları, altyapı gibi birçok konuyu yoluna koyduk. Saadettin Bey beş yıl görev yaptı burada. Siz hiç duydunuz mu sudan zehirlenme diye bir şey duydunuz mu? Duymadınız değil mi? Daha dün başladılar göreve, sayıları aldım 600’den fazla hemşehrimiz hastanelik olmuş. Görüştüm ilgililerle suların içinde klor yok. Sen ne iş yaparsın ya? Suların içinden kolibasili çıktı, lağım çıktı lağım…” diyen Turan, konuşmasının devamında, “Ama şunu söyleyeceğim, Bayramiç’te çok iş yaptık, çok emek verdik, Bayramiçliler bu kolibasili kafalıları tercih etti. Sitem etmiyorum, saygı duyuyorum ama üzüntümü söylüyorum” dedi.

CHP, TURAN’DAN ÖZÜR BEKLİYOR

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Sururi Savaş ise konuyla ilgili açıklama yaparak, “Bu bayram ülkem ve Bayramiç’in kültür görgü ve geleneklerine hiç de uygun olmayan bir üslup ve tarzda AK Parti Bayramlaşmasını gördük. Biz, Bayramiç insanı bayramlarda birbirimizi kırmayız. Hakaret etmeyiz. Kötü söz söylemeyiz. Hele hele siyasi görüş farklılıkları nedeniyle asla kırmayız. Ne yazık ki AK Parti milletvekili Bülent Turan, ilçemiz bayramlaşmasında yaptığı konuşmada ‘Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti’ gibi hakaret dolu bir kelime kullanmıştır. Yani CHP'li Belediye Başkanı ve yönetime oy veren yurttaşlarımıza da aşağılayıcı bir tabir ile yaklaşmıştır. Her sözün başı millet idaresine saygıdan bahsedenler, her nedense seçim hezimetlerinin acısını CHP’ye oy verenlerden ve seçmenlerden çıkarmaya çalışmaya devam etmektedir. Sayın Bülent Turan, siz İstanbul, Ankara siyaseti yapmaya alışmışsınız. Biz Bayramiçliler bu tarz siyaseti benimsemiyoruz. Seçilmiş arkadaşlarımız toplumun verdiği güç ve destek ile görevlerini idrak etmeye devam ediyor. Belediyemizin hatalı olduğu konula olabilir. Bizler her türlü eleştiriye açığız. Siz iktidar partisinde bir milletvekilisiniz. Bizlere düşmanca yaklaşmanız, o gün sizi şiddetle alkışlayan beş on fanatik tarafından hoş karşılanabilir ki zaten bu arkadaşların fanatizmi sizin partinizde 1500 oy ile hezimet getirmiştir. Partimizin seçilmişlerine olan ‘Koli basili kafalılar’ cümlenizden dolayı, açık net bir özür bekliyoruz” dedi.