AKP'li vekil Van'da yaşanan görüntüye isyan etti: Korkunç!

Abone Ol google-news

Van'da kayyım protestoları sırasında kahvehaneye sığınanlara polisin orantısız güç kullanmasına AKP'li vekil bile isyan etti.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 18:47

Van'da kayyım protestoları sırasında kahvehaneye sığınanları polis darp etti. Görüntülerde sosyal medyada büyük tepki toplarken polisin uyguladığı şiddete AKP'li Mustafa Yeneroğlu bile isyan etti.

Yeneroğlu sosyal medya hesabından, "Van'daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır." paylaşımında bulundu.

VAN VALİLİĞİ: ŞİZOFRENİ HASTALIĞI BULUNDUĞU ANLAŞILDI

Van Valiliği, sosyal medyada yer alan görüntü ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesine yapılan Başkan Vekilliği görevlendirilmesini protesto etmek için toplanan ve kanunsuz eylem yapan gruplar için görevlendirilmiş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli personele, bekleme yaptıkları Van il merkezi Yüzbaşıoglu Sokak'ta bir şahıs tarafından demir tabure ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu bir polis memurumuz yüzünden, boynundan ve kolundan yaralanmıştır. Saldırıda bulunan şahıs kovalamaca sonucu zor kullanılarak yakalanmıştır. Sahsın 2013 yılında PKK terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptığı, 2014 yılında Diyarbakır ilinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve çok sayıda suç kaydının olduğu ayrıca, psikolojik rahatsızlığının (şizofren) bulunduğu anlaşılmıştır. Valilğimizce olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

VAN BAROSU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Van Barosu sosyal medya hesabından kayyım protestoları sırasında polisin orantısız güç kullanmasına
tepki gösterdi.
Van Barosu'nun sosyal medyada yaptığı açıklamada 'Baromuz,kayyum atamaları sonrasında yapılan protestolar esnasında emniyet güçleri tarafından kullanılan orantısız güç, işkenceye varan darp olaylarının takipçisi olup, görüntülerdeki kişinin ölümüne kast edilmek suretiyle gözaltına alınmasına yönelik suç duyurusunda bulunacaktır.' denildi.