Erkan Baş: Yoksulluktan canına kıyan insanları olan bir ülke yarattınız

Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "4 kardeşin hayatlarına son vermesinden en başta AKP iktidarı ve buradaki herkes sorumludur" dedi.

07 Kasım 2019 Perşembe, 12:40

Erkan Baş, İstanbul'un Fatih ilçesinde dört kardeşin yoksulluk nedeniyle canına kıydığını belirterek "600 TL elektrik borçları var diye BEDAŞ gidiyor, elektriklerini kesiyor. Merak ediyorum aklınıza geldi mi bu BEDAŞ kim? Hiç şaşırtıcı değil, 2013'te AKP iktidarı BEDAŞ'ı beşli çetenin en büyük ortaklarından birine Cengiz Holding'e vermiş. Kim Cengiz Holding? Milyarlarca lira parasını ve vergi borçlarını sıfırladığınız çete gidiyor ölmüş insanların elektriğini kesiyor. Bu bir insanlık sınavıdır. Eğer ben bunları anlatırken iktidar partisi vekilleri 'Yahu, biz bu yandaş firmaların milyarlarca lira vergisini siliyoruz, bunlar da gidiyor, 600 lira için insanların ölümüne neden oluyor, bunda bizim sorumluluğumuz var' diye düşünmüyorlarsa bu insanlık sınavından kalmışlardır. "Yoksulluktan, açlıktan canına kıyan insanları olan bir ülke yarattınız" şeklinde konuştu.


NE OLMUŞTU? 

İstanbul Fatih’te 4 kardeş siyanür içerek yaşamına son vermiş, kardeşlerin yaşadığı evin elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği ortaya çıkmıştı.