Ece Üner'den Aksaray'daki velilere sert tepki!

Abone Ol google-news

Show TV spikeri Ece Üner, Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencileri yuhalayan velilere tepki gösterdi. "Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalık." diyen Üner, Anayasa'nın 42. maddesini hatırlatarak, "Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Yani o veliler suç işliyor." dedi.

08 Kasım 2019 Cuma, 09:27

Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizm sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ileri sürülen velilerin, okul çıkışında otizmli öğrencileri yuhalamıştı. Show TV spikeri Ece Üner, ana haber bülteninde söz konusu skandala imza atan velilere sert tepki gösterdi.

"OTİZM DEĞİL AMA CEHALET BULAŞICI BİR HASTALIKTIR"

Üner, "Otizmin bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünecek kadar cahil olanlara kötü bir haberimiz var. Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalık. Ön yargı bulaşıcı bir hastalık. Anayasa'nın 42. maddesine göre kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Yani o veliler suç işliyor. İkincisi, kınadığın şeyle sınanırsın. Üçüncüsü ve en acili, özel eğitim sınıflarına alınıp sonra topluma salınması gerekenler, o masumları yuhalayanlardır." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda bir grup velinin, okulda otizmli çocukları istemediği için yuhalayarak protesto ettiği iddia edilmişti. Bu bilgi sonrası da olaya çığ gibi tepki gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu iddialar üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı. Aksaray Valiliği ise yaptığı açıklamada yuhalama iddialarını yalanlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.